Adevărata față a Uniunii Europene - lectură de Vladimir Bukovsky

15 septembrie 2012

Vladimir Bukovsky – scriitor rus, prizonier politic si dizident anti-comunist

Vladimir Konstantinovich Bukovsky (în limba rusă: Владимир Константинович Буковский) (n. 30 decembrie 1942, Belebei, Uniunea Sovietică) este unul din cei mai cunoscuţi disidenţi antisovietici, autor şi activist politic.

Bukovski a fost unul din primii care a dezvăluit utilizarea închisorilor psihiatrice împotrivă deţinuţilor politici din Uniunea Sovietică. După ce a fost condamnat din iunie 1963 până în februarie 1965 şi ulterior din ianuarie 1967 până în ianuarie 1970, Bukovsky a reuşit să transmită în Occident circa 150 de pagini în care dezvăluia abuzurile instituţiilor psihiatrice asupra deţinuţilor politici. Condamnat din nou în ianuarie 1972, a stat în arest până în decembrie 1976. La presiunea diplomaţilor occidentali şi grupuilor pentru apărarea drepturilor omului, Bukovsky a fost schimbat pentru fostul lider comunist chilian Luis Corvalán.
Din 1976 Bukovsky locuieşte la Cambridge în Anglia. În 2007 a încercat să candideze pentru postul de preşedinte al Rusiei, însă candidatura lui a fost respinsă. Comisia electorală a motivat respingerea candidaturii prin faptul că Bukovsky nu a furnizat probe concludente care să ateste activitatea de scriitor, că deţine un permis de rezidenţă britanic şi că nu a locuit pe teritoriul rusesc în ultimii 10 ani

11 comentarii:

Anonim spunea...

Cât adevăr spune omul ăsta ! :-/

John spunea...

Există și ruși de treabă ;;)

staver_viorel spunea...

Are dreptate omu dar nici in CSI nu vreu! din 2 rele aleg răul mai mic! (deocamdată)RM nu poate sta la "intersecţie"!

Anonim spunea...

mai dute dracului de comunist
RUS

Anonim spunea...

de ce ati tradus „british or french” prin romani sau bulgari?

Szasz Sebes Paul spunea...

E bravo omul asta!!!!!

Anonim spunea...

foaie verde... să compari GULAG-ul cu "political corect" pfff..
sau să afirmi că URSS s dispărut din cauza lipsei expansiuni ..

Moldova Vision spunea...

In linii generale are dreptate, nu se poate oricum compara nivelul economic si democratic de care profita cetatenii in UE fata de URSS. Posibil ca UE merge spre un inevitabil colaps, mai am sperante ca vor reusi sa gaseasca o solutie pentru a evita acest colaps. Oricum dca este sa vedem modul in care s-a despartit Cehoslovacia arata ca se poate fara violente si pagube economice masive. Pana la urma mesajul este de nesupunere fata de UE aducand ca si scuza disparitia natiei.

Anonim spunea...

Aceasta "personalitate" vrea sa duca in eroare lumea care nu stie nimic despre sistemul din europa.

Anonim spunea...

Fiti atenti!!!
1. E rus. -> Daca UE e rau atunci Uniunea Euroasiatica e mai bine???
2. E in Marea Britanie. Ei sunt impotriva UE. -> Poftim si dovada.
3. URSS si-a a impus limba rusa. -> Oare in UE sunt cumva asuprite limbele nationale?
4. Homo sovieticus a fost o inventie ruseasca. Oare faptul ca toti suntem europeni (prin rasa si aplaasare geografica) tot e o inventie? ........

Anonim spunea...

Pe acest om l-am cunoscut personal acum 10 ani. Ceea ce ne spunea atunci nu am luat in serios, insa iata ca am ajuns sa traiesc ceea ce a profetat el acum un deceniu. Este un vizionar si un intelectual elevat.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: