Ucraina forțează frontiera Basarabiei la Palanca

19 noiembrie 2010
Însărcinatul cu Afaceri ad-interim al Ambasadei Ucrainei în Moldova, Mîhailo Harâşin, a fost convocat la ministerul de Externe al R. Moldova, comunică DECA-press, preluata de www.basarabia91.net

Diplomatului i s-au solicitat explicaţii în legătură cu acţiunile unilaterale ale autorităţilor ucrainene privind demontarea în seara zilei de 15 noiembrie a.c. a semnelor de frontieră de stat moldo-ucraineană, aflate în preajma satului Palanca.
Diplomaţia de la Chisinau şi-a exprimat îngrijorarea profundă faţă de acest pas întreprins fără coordonarea preventivă cu autorităţile de la Chişinău.
„O astfel de abordare nu este de natură să contribuie la continuarea dialogului pragmatic şi constructiv pe problematica demarcării frontierei de stat moldo-ucrainene, stabilit între părţi pe parcursul anului curent", se arată într-un comunicat al ministerului de Externe al R. Moldova.
Autorităţile de la Chişinău au reiterat disponibilitatea soluţionării tuturor subiectelor ce ţin de demarcarea frontierei comune doar pe calea negocierilor în cadrul legal existent, se arată în comunicatul citat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: