Risc de "război" pe 1 decembrie la Chişinău

21 noiembrie 2010
Mişcarea de Tineret ”Voievod”, Asociaţia Obştească ”Scutul Moldovenesc” şi Mişcarea Naţională Democrată din Republica Moldova atenţionează: "Scenariul din 7 aprilie se poate repeta", referindu-se la manifestaţiile care urmează să fie organizate la Chişinău pe 1 decembrie, de Ziua României.

Voievozii Se arată deranjaţi de desfăşurarea acestor acţiuni care, în opinia lor, au scopul de a reactiva spiritele naţionaliste în rîndul populaţiei din R. Moldova, ceea ce ”este contrar valorilor şi principiilor tineretului moldovenesc şi reprezentanţilor minorităţilor naţionale, care locuiesc în ţara noastră”.

Liderul Mişcării de Tineret "Voievod", Nicolae Pascaru, s-a adresat membrilor "Noua Dreaptă" cu mesajul: Nu aduceți legionari de peste Prut, situaţia este nestabilă şi acest marşuri nu trebuie să aibă loc. Noi nu suntem agresivi, dar noi avem putere. Noi suntem mulţi, se vor alinea toate cluburile de arte marţiale, băieţi liniştiţi-vă. Noi nu vrem război!”  

Organizatorii conferinței de presă s-au întrebat de ce membrii "Noua dreaptă" nu organizează asemenea acțiuni și în alte state. ”De ce nu merg la Kiev? Se tem că vor mânca bătaie”, a subliniat Pascaru.

Asociația Obștească ”Scutul Moldovenesc”, Mișcarea de Tineret ”Voievod”, Mișcarea Națională Democrata din Republica Moldova împreună cu alte 35 Organizații Neguvernamentale au cerut Serviciului de Informații și Securitate și Ministerului de Interne să nu permită ”agitarea populației”. 

La rândul lor, membrii Asociației ”Noua Dreaptă” au declarat că ei nu s-au implicat, nu se implică și nu se vor implica, sub nici o formă, în luptele politice de la Chișinău și nu vor organiza nici un fel de acțiuni ilegale și cu caracter violent.

Menționăm că pe 1 decembrie, cu ocazia ”Zilei României”, la Chișinău, mai multe grupări naţionaliste pro-româneşti, intenționează să organizeze acțiuni dedicate acestei sărbători.

Sursa: UNIMEDIA

4 comentarii:

Oleg spunea...

Maia cam oleacă o încurcat apele, cred că vîrsta ei îi joacă festa....
Iarăși i-a pus într-o oală și pe cei de la ND România, și pe cei de la ND Moldova.
ea nu cumva lucrează la NIT? numai nebunii de acolo fac asemenea manevre manipulatorii...

Dragoș Galbur spunea...

Oleg, nu cred că-i vina Maiei, cred că e vorba că s-a informat prost la capitolul dat. Orice om normal s-ar incurca intre noile drepte. Sa fim sinceri, situatia e clara pentru noi, nu si pentru restul lumii. Ar trebui sa faceti o conf. de presa.

Lara spunea...

Optam pentru o sarbatoare civilizata fara violenta si fara trucuri electorale, e clar ca in cazul dat s-a vrut sa fie discreditat Gabriel Stati care nu are nimic cu acea organizatie Voievod de care se vorbeste in articol !

Grigore spunea...

S kakova hera pridnestrovie? (Transnistria este reprezentata oficial in organele de conducere ruse, asemeni raioanelor si guberniilor, si reprezinta defacto ghiara rusiei in moldova, care ne subjuga, ne supune, ne pune sa platim tribut si este o incalcare a independentei si suveranietatii statului).

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: