Primul Consulat General al Republicii Moldova în România a fost inaugurat la Iaşi

11 octombrie 2010
Primul Consulat General al Republicii Moldova în România a fost inaugurat la Iaşi
Miniştrii Afacerilor Externe din România şi Republica Moldova, Teodor Baconschi şi Iurie Leancă au inaugurat vineri seară Consulatul General al Republicii Moldova la Iaşi, relatează adevarul.ro.

Consulatul Republicii Moldova de la Iaşi a fost deschis în incinta unei foste universităţi private, în centrul oraşului şi va oferi servicii prompte cetăţenilor din ambele ţări.


„Cei 1.600 de studenţi basarabeni care învaţă în Iaşi vor putea veni la Consulat pentru a-şi rezolva problemele de ordin notarial sau consular. Dinamica aceasta în relaţiile dintre cele două ţări trebuie păstrată, astfel încât cetăţenii României şi Republicii Moldova să se simtă mai aproape. Trebuie create noi punţi, ajutându-i pe cetăţeni şi servindu-i prin servicii consulare, astfel încât lumea să nu fie umilită“, a declarat ministrul de Externe român, Teodor Baconschi.

„Inaugurarea acestor consulate reprezintă spiritul nou care există în relaţia dintre Bucureşti şi Chişinău, simţ pragmatic, constructiv, european, axat pe interesele cetăţenilor din ambele ţări", a spus ministrul Iulie Leancă.

Consulatul de la Iaşi este primul consulat general deschis de Republica Moldova în România. Anterior, în luna iulie, România a deschis două consulate generale în Republica Moldova, la Cahul şi Bălţi.

1 comentarii:

Anonim spunea...

http://vaisamar.files.wordpress.com/2010/09/cedarea-basarabiei2.jpg?w=510&h=742

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: