După măgarul lui Mătăsaru, porcul Klimenco riscă dosar penal

11 octombrie 2010
Consilierul municipal, Valerii Klimenko, care a protestat în faţa Universităţii Tehnice din Moldova (UTM) împreună cu fostul membru PLDM, Fiodor Ghelici, şi câţiva tineri, riscă dosar penal pentru exces de putere şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Potrivit şefului adjunct al Departamentului poliţiei din cadrul Ministerului de Interne, Mihai Cibotaru, chiar dacă Valerii Klimenko are imunitate de ales local, oricum acesta ar putea fi tras la răspundere. „Este vorba despre abuz de putere din partea organizatorilor protestului, care au dat buzna forţată în incinta universităţii. Apoi au dat buzna în secretariat şi în biroul rectorului”, a spus Cibotaru.

Acesta a menţionat că toate materialele au fost expediate procuraturii, iar organizatorii, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, riscă 3 ani de închisoare, o amendă de la 150 la 400 de unităţi convenţionale şi privarea dreptului de a ocupa funcţie similară.

Solicitat de Jurnal.md să comenteze acest fapt, Valerii Klimenko a declarat că universitatea este o instituţie publică şi orice persoană are dreptul să intre în incintă. „Dacă au argumente şi dovezi, atunci lasă-i să ne acţioneze în judecată. Totuşi, avem o ţară democratică. Este problema rectorului, care încalcă Constituţia, că nu i-a plăcut că am vrut să obţinem un răspuns la întrebare”, a spus Klimenko.

Acum o săptămână, aproximativ 30 de persoane, printre care Valerii Klimenko şi Fiodor Ghelici, şi membrii Ligii Studenţilor Ruşi, au protestat în faţa UTM împotriva excluderii grupelor ruseşti din cadrul instituţiei de învăţământ.

sursa: jurnal.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: