Pur și simplu nu le place limba română

18 septembrie 2010
Nu vor să studieze în limba română!

Este vorba de zeci de tineri, membri ai Ligii Tineretului Rus care au protestat în faţa Universităţii Tehnice din Moldova. Ei spun ca sunt obligaţi să înveţe unele discipline în limba română.

Tinerii sunt nemulţumiţi şi de faptul că, potrivit lor, la facultatea Microelectronică de la UTM au fost închis trei gupe cu predare în limba rusă. Reprezentanţii universităţii resping acuzaţiile.

Protestatarii au cerut ca administraţia Universităţii Tehnice să le permită să studieze în limba rusă.

La rândul lor, reprezentanţii Universităţii Tehnice din Moldova spun că grupele de limbă rusă au fost închise din lipsă de studenţi, iar unele discipline se predau în limba română, cu scopul de a facilita integrarea în societate a viitorilor specialişti. Administraţia UTM consideră că această acţiune de protest este nimic altceva, decât o provocare la comanda unor partide politice.

În acest an, la Universitatea Tehnică din Moldova au fost admişi la studii peste 3300 de studenţi, dintre care aproximativ 500 studiază în limba rusă.

PS: În caz de o manifestare aprigă a dorințelor de părăsi Republica Moldova, www.basarabia91.net se angajează să procure bilet pentru ruta Chișinău - Moscova și să-l ofere gratis doritorului.

7 comentarii:

LIBER V(_) spunea...

Ori eu sunt prea prost să înțeleg, ori ei sunt chiar stranii. Omule, care e problema, nu-ți place - pleacă. Ești în țară străină, fii bun respectă istoria, cultura și limba. Ceea ce vedem mai sus se numește obrăznicie.

Anonim spunea...

da ei chiar cu totul si-au iesit din minti, azi vor predare in limba rusa mine limba rusa de stat poimine sa faca un stat rusesc aici!!! afara din tara asa javre !! scuza-ti de expresie!!

Anonim spunea...

ducase in p...mamii lor de rusi....ca am sa ii inpusc intr-o zi....am sa incep de la Briceni si ma voi opri Giurgiulesti.....trebuiu impuscati demult...

Anonim spunea...

O sa facem o cheta toti romanii din Romania si R.Moldova, sa strangem bani si sa le platim un bilet (numai dus) de tren sau avion catre Moscova. Sa aiba calatorie placuta!

Anonim spunea...

Eu propun sa facem cheta sa le cumparam un bilet catre Cecenia, doar tur, k retur sigur n'o sa mai aiba nevoie..:P

Unknown spunea...

In primul rind sa invete limba stirpiturile dracului!!!!!!!!

Mircea Marusic spunea...

Cotizez si eu cu placere la bilet:)

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: