Conducerea comunității românilor din Serbia a fost schimbată

14 septembrie 2010
Ieri, la Satul Nou, in Voivodina, in incinta Casei de Cultura, in prezenta reprezentantilor a 20 de filiale ale Comunitatii Romanilor din Serbia a fost ales noul presedinte al organizatiei. Din circa 69 de delegate, prezenti in sala, 57 au votat pentru alegerea lui Stevan Mihailov in functia de presedinte al Comunitatii Romanilor din Serbia, transmite corespondentul Romanian Global News din Voivodina.
Au fost alesi conform statutului si patru vicepresedinti, acestia fiind Dorel Cebzan din San Mihai, Dorinel Stan din Gradistea Mica, Marin Gaspar din Varset si Daniel Magda din Covacita.
Au fost prezenti la adunare si oaspeti din Timoc precum si mass-media de limba romana din Voivodina.
Actele adunarii au fost trimise la Belgrad la Agentia care se ocupa cu inregistrarea acestora. Surpriza mare a fost faptul ca, cerut de la aceeasi agentie, statutul CRS in vigoare, Agentia a dat raspuns oficial ca statutul este cel din 1990, pe care l-a si trimis organizatorilor adunarii de la Satul Nou.
In statutul aflat in vigoare sunt numeroase prevederi care nu au fost respectate de presedintele demis, Ion Cismas. Acesta s-ar putea face vinovat nu numai de incalcarea statutului ci si de incalcarea legii statului sarb.
Romanian Global News va face o solicitare oficiala pentru ca autoritatile romane sa puna la dispozitie, in conformitate cu legea 544, situatia exacta a fondurilor alocate de autoritatile romane, de-a lungul timpului, Comunitatii Romanilor din Serbia, pentru ca exista numeroase suspiciuni legate de utilizarea acestora. Dealtfel noua conducere a CRS, odata confirmata si inregistrata, va trebui sa ceara un audit care sa faca lumina in ce a lasat in urma sa Ion Cismas.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: