Bustul poetului Grigore Vieru dezvelit la Alba Iulia

30 noiembrie 2009

La cea de a XIII-a ediție a Congresului Spiritualității Românești desfășurat la Alba Iulia, pe lângă invitați valoroși de la Chișinău ( Eugen Doga,Raisa Vieru, Mihai Cimpoi, Nicolae Dabija etc. ) au participat și peste 300 studenți basarabeni aflați la studii în România, printre care și 40 membri ai Grupului de Inițiativă al Românilor din Basarabia Suceava.
E pentru prima dată când acest eveniment se sărbătorește în lipsa marelui Poet basarabean, Grigore Vieru. Cu această ocazie, pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia a fost dezvelit bustul din bronz al poetului. La festivitatea de inaugurare a bustului au luat cuvântul oameni care L-au cunoscut, dar și cititorii simpli, care îi apreciază opera. Cu discursuri emoționante au venit poetul Adrian Păunescu, Nicolae Dabija, Mihai Cimpoi, Vasile Tărâțeanu. Participanții la manifestare au depus flori la bustul Poetului și i-au cinsit memoria printr-un minut de reculegere.




sursa: sprevest.ro

8 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

Minunat, sper cit mai curind si la Chisinau pe aleea clasicilor sa fie plasat bustul lui nea' Grig, de dorit in locul porcului puskin.

Nicu Felix spunea...

loool da ce-i cu Adrian Paunesc, arata de parc-ar avea o tona?! e bolnav? stie cineva ?

Livia spunea...

Din cite stiu vom avea si noi un bust al maestrului ,in februarie 2010.

Dragoș Galbur spunea...

Asa am inteles si eu, Calin Vieru a promis ca va face un bust frumos, atit la cimitir cit si pe alee

LEFFTER spunea...

da da. e cu adevarat un lucru minunat. da puskin ar trebui sa fie pus in cel mai dosit colt al vrunui muzeu, sa nu-l vada nimeni ca prea mult a fost ridicat in slavi.

Andrei Cebotari spunea...

minunat....cam greoi ai nostri se misca...in RO exista deja si strada G.Vieru....

Daniel Moscalenco spunea...

Foarte frumoasa initiativa! Banuiam ca va fi inaugurat primul monument anume in Romania si poate peste vreo 50 de ani isi vot aduce aminte si ai nostri ca a existat in Moldova un poet pe nume Grigore Vieru si n-ar strica sa-i pune si lui un monument.
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace...

dumitru spunea...

foarte interesant, dar la Chișinău - tăcere!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: