Unioniştii din Republica Moldova ameninţă cu proteste de amploare

25 septembrie 2012


Membrii Platformei Civice Acţiunea 2012, care pledează pentru unirea Republicii Moldova cu România, ameninţă cu proteste de amploare, dacă revendicările lor, formulate în cadrul Marşului Unionist din 16 septembrie, nu vor fi îndeplinite de Alianţa de guvernare. Totodată, Platforma Civică condamnă declaraţiile făcute de preşedintele Parlamentului şi liderul PDM, Marian Lupu, cu privire la uninonişti şi statutul limbii române.

"Marian Lupu, un fost comunist ajuns democrat peste noapte, îi atacă pe cei care au adus românilor basarabeni libertate şi încredere într-un viitor mai bun, după 70 de ani de minciuni şi de persecuţii. Suntem, totuşi, de acord parţial cu afirmaţia domnului Lupu că Marşurile Unirii crează probleme la Chişinău. Problemele sunt respectarea democraţiei şi a libertăţii de exprimare într-un stat slab, reprezentat în funcţii înalte de către persoane cu caracter duplicitar, care se răzgândesc de multe ori”, a declarat reprezentantul platformei unioniste, Constantin Codreanu.

Publika.md reaminteşte că Platforma Civici Acţiunea 2012 a organizat pe 16 septembrie la Chişinău un Marş Unionist, la care au participat aproape 2.000 de persoane, potrivit estimărilor poliţiei. Participanţii la manifestaţie au înaintat Alianţei de guvernare mai multe revendicări, care să fie îndeplinite până la 1 ianuarie 2013. Între acestea, modificarea Constituției, încât limba de stat să fie limba română.

Preşedintele Parlamentulu, Marian Lupu, a declarat ieri la un post de televiziune că s-a răzgândit în ceea ce priveşte limba vorbită în Republica Moldova. "Ştiinţific nu mai este limba română, cum spuneam anterior, ci limba moldovenească, a spus liderul democrat".

1 comentarii:

cod vamal spunea...

din pacate a fost doar o "amenintare" din partea lor, eu am asteptat mai mul de la ei

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: