Vlad Filat: Demnitate națională? Nu, n-am auzit.

1 august 2012
Astăzi, înainte de ședința Guvernului care a avut loc, pentru prima oară în istorie, la Bălți, premierul Vlad Filat a avut mai multe întrevederi, printre care și cu primarul de Bălți, Vasile Panciuc.

Ucrainean de origine fiind, primarul de Bălți vorbește doar rusa pe la ședințele consiliului municipal, însă cunoaște destul de bine și limba română. În acest sens, este de neînțeles și lipsită de niciun fel de justificare decizia lui Filat de a vorbi astăzi în rusă la Bălți, chiar în fața a zeci de camere video și microfoane ale mass-mediei.

Și cum rămâne cu Constituția Republicii Moldova domnule Filat, căci despre demnitatea națională cu siguranță că n-ați auzit?!

6 comentarii:

valentina spunea...

Filat e un bou, el nu are demnitate nationala sau patriotizm, el are afaceri si interese personale.

Vlad Filat spunea...

Am greșit, recunosc.

Efros Lucia spunea...

Vlad Filat spunea...

Am greșit, recunosc.
1 august 2012, 23:34 LOOL :D

Anonim spunea...

Domnul Moldovei-Dimitrie CANTEMIR
(n. 26 octombrie 1673 – d. 21 august 1723):

“Noi, moldovenii, LA FEL NE SPUNEM ROMÂNI
“Noi, moldovenii, LA FEL NE SPUNEM ROMÂNI
“Noi, moldovenii, LA FEL NE SPUNEM ROMÂNI
“Noi, moldovenii, LA FEL NE SPUNEM ROMÂNI
“Noi, moldovenii, LA FEL NE SPUNEM ROMÂNI
“Noi, moldovenii, LA FEL NE SPUNEM ROMÂNI
“Noi, moldovenii, LA FEL NE SPUNEM ROMÂNI
,
iar limbii noastre nu dacică,

NICI MOLDOVENEASCĂ,
ci ROMÂNEASCĂ
,

astfel că, dacă vrem să-l întrebăm pe un străin de ştie limba noastră, nu-l întrebăm: «Scis moldavice?», ci «ŞTII ROMÂNEŞTE?», adică (in latineşte): «Scis Romanice»?

Anonim spunea...

Bagă la cap tot mai ne-PUTIN-ciosule putinKGB,
CĂLĂU OCUPANT RUS!

Degeaba îţi trimiţi slugile Tkaciuk şi Formuzal SĂ NE BATĂ CU PIETRE!

Călăi OCUPANŢI RUŞI,slugi VENETICE haholeşti şi găgăuze,
ÎN PĂMÂNT VOM INTRA CU MÂINILE ÎN GÂTIŢELE VOASTRE şi
tot nu veţi putea opri REUNIFICAREA Basarabiei Ţara NOASTRĂ MAMĂ România! care chiar ACUM ESTE ÎN PLINĂ DESFĂŞURARE!




ROMÂNII REFUZĂ SĂ UITE CINE SUNT!
Mesajul unui ROMÂN din Chişinău:


Cine sunt eu-SUNT ROMÂN !

"Astăzi, 16 martie, sunt onorat să vă vorbesc din Chișinău. Dar altă onoare îți este ție oferită. Care onoare? Răspunsul vine cu această întrebare.

Cine sunt eu-SUNT ROMÂN !

Așa este și vreau să țineți minte asta pe tot parcursul vieții. Eu voi cuceri ceea ce nu a fost cucerit! Înfrângerea nu va fi în crezul meu. Eu voi crede ceea ce alţii au pus la îndoială. Eu mă voi strădui să ridic prestigiul, onoarea și respectul neamului meu. Mi-am antrenat mintea şi trupul urmează.

Cine sunt eu-SUNT ROMÂN !

Eu confirm faptul că adversarii mei nu se așteaptă să câștig, dar eu niciodată nu mă voi preda! Slăbiciunea nu are loc în inima mea! Eu voi privi spre camarazii mei, spre cei care m-au adus în această lume şi cei care m-au instruit şi voi lua putere de la ei.

Cine sunt eu-SUNT ROMÂN !

Asemeni strămoșilor care și-au vărsat sângele pentru apărarea gliei străbune de pleava ce-a vrut să ne suprime, eu voi merge cu plăcere pe câmpul de luptă şi voi mișca, brăzda şi voi face tot ceea ce pot să ajung la țelul meu prin orice mijloace ce-mi stau la dispoziție și când voi ajunge acolo, violent voi nimici dușmanul meu și îl voi lăsa la pământ, pentru că el nu mă poate opri! Cultura, limba și credința îmi vor da putere!

Cine sunt eu-SUNT ROMÂN !

De partea mea, am camarazi, camarazi care au fost cu mine prin sacrificii mari și mici, prin sânge, prin transpiratie, prin lacrimi. Niciodată nu-i voi lăsa să cadă, nu-i voi lăsa jos şi nu-mi va fi frică de nici un adversar, deoarece adversarul nostru nu ştie ce e în inima mea!

Cine sunt eu-SUNT ROMÂN !

Nimeni nu mă va nega, nimeni nu mă va sfida şi nimeni nu-mi va spune cine şi ce sînt sau pot fi! Credinţa va schimba lumea mea! Ea a mutat continente şi ţări şi a pus omul pe Lună şi mă va susține în această bătălie!

Cine sunt eu-SUNT ROMÂN !

Invingerea, retragerea, aceste cuvinte nu au loc în vocabularul meu. Nu înţeleg aceste definiţii! Eu nu înţeleg atunci când lucrurile merg rău! Eu nu inteleg greșelile, dar eu înțeleg altceva - înțeleg victoria şi înțeleg că niciodată nu voi lăsa mâinile jos! Nu contează cât de rău merg lucrurile, inima mea şi mintea mea vor purta corpul meu atunci când membrele mele vor fi prea slabe!

Cine sunt eu-SUNT ROMÂN !

Urăsc pe mancurt! Urăsc separatismul maghiar! Zeci de ani sînt umilit în propria Țară, zeci de ani privesc pasiv drama neamului meu în așteptarea momentului când asta va lua sfârșit. Astazi va fi acel moment, nu mâine, nu saptamana viitoare, dar chiar acum, chiar aici, în casa ta și în Țara ta!

Cine sunt eu-SUNT ROMÂN !

Istoria își va aminti de mine! Eu mă voi defini, voi scri propria mea laudă şi nimeni nu-mi va spune ce pot şi ce nu pot fi! Eu nu voi merge niciodată acasă, nu fără a da tot ce am și ce pot pentru cauza noastră! Mă voi renaște din propriul scrum asemeni păsării Phoenix și generațiile ce vor veni îmi vor urma exemplul. Era toleranței a luat sfârșit. A început o nouă era - o eră Pentru Patrie!

Cine sunt eu-SUNT ROMÂN !

Anonim spunea...

Iată de ce ,la Bălţi,"STATALISTUL-MALDAVANIST-PRAGMATIC" filatovKGB a vorbit DOAR în ÎMPUŢITA LIMBĂ RUSĂ,limba Călăilor OCUPANŢI RUŞI.
Avea un mesaj pentru STĂPÂNII LUI de la Moscova:


"Înaltă cinstire ARMATEI RUSE DE OCUPAŢIE!
Cinste celor care NE-AU VIOLAT,TORTURAT şi DEPORTAT BUNEII CA SCLAVI în SIBERIA,în GULAGURI!

Trăiască şi înflorească GLORIOSUL POPOR RUS,FRATE ŞI PRIETEN care i-a ELIBERAT PE ROMÂNI de...ROMÂNI!
Trăiască şi înflorească GLORIOSUL POPOR RUS,FRATE ŞI PRIETEN care ne-a ELIBERAT PE NOI ROMÂNII de...LIMBA ROMÂNĂ şi ne-a dăruit LIMBA RUSĂ,iubirea vieţilor nostre de sclavi!
CINSTE SOLDAŢILOR ARMATEI RUSE DE OCUPAŢIE care NE-AU UCIS PARINŢII în TRANSNISTRIA!
CINSTE SOLDAŢILOR ARMATEI RUSE DE OCUPAŢIE care NE-AU ÎMPUŞCAT şi MUTILAT TAŢII,ne-au VIOLAT MAMELE şi ne-au lăsat ORFANI!

Slăvită să fie amintirea TĂTUKULUI NOSTRU STALIN!
TRĂIASCĂ DE-A PURUREA OCUPAŢIA RUSĂ!
Trăiască TĂTUKA PUTIN!
Mai VREM GARDURI GHIMPATE!
Mai vrem OCUPAŢIE,FOAMETE ORGANIZATĂ şi JAF!
VREM SĂ FIM SLUGILE RUSIEI!

TRĂIASCĂ TANKURILE RUSEŞTI din TOATE ORAŞELE REPUBLICII RUSEŞTI MOLDOVENEŞTI!"

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: