Militarii transnistreni au încercat să pună bariere la Vadul lui Vodă [VIDEO]

13 aprilie 2012



Spiritele s-au încins pe Nistru chiar şi în Săptămâna Patimilor. Militarii transnistreni au încercat iarăşi să restricţioneze circulaţia pe podul de la Vadul lui Vodă, instalând astăzi bariere. Locuitorii din zonă au intervenit însă şi au scos până şi stâlpii de suport. Acţiunile au decurs fără altercaţii majore, iar părţile s-au acuzat reciproc de organizarea unor provocări.


Localnicii spun că la ora 10 dimineaţa militarii transnistreni au încercat să instaleze în mod unilateral bariere peste podul de la Vadul lui Vodă. Nemulţumiţi de faptul că li se restricţionează circulaţia, oamenii au decis să intervină.

Autorităţile din Dubăsari spun că este vorba de o intimidare. Mai ales după ce premierul Vlad Filat şi liderul transnistrean Evgheni Şevciuc au anunţat, la ultima întrevedere, că trecerea peste Nistru va fi simplificată de Paşti.

La faţa locului au venit şi reprezentanţii OSCE, care s-au abţinut de la comentarii. La scurt timp, Tiraspolul a reacţionat cu o declaraţie dură, afirmând că incidentul pune în pericol realizarea tuturor înţelegerilor convenite în Comisia Unificată de Control.

sursa: prime.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: