Ambasadorul rus, Valerii Kuzmin, părăsește Republica Moldova la ordinul lui Putin

13 ianuarie 2012
Ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Valeri Kuzmin, va fi silit de către premierul de la Moscova, Vladimir Putin, să părăsească Chişinăul. Motivul – implicarea frontală şi contraproductivă în cazul de la Vadul lui Vodă, fapt care a prejudiciat imaginea Rusiei pe plan extern.


După toate probabilităţile, deşi nu va fi expulzat, Valeri Kuzmin se va vedea silit să părăsească Republica Moldova. Zice-se că Vladimir Putin este foarte deranjat de faptul că ambasadorul ţării sale a fost prins cu minciuna. Şeful misiunii diplomaţiei ruse la Chişinău ar putea fi sancţionat, dar nu pentru că a minţit. Altceva i se pune în cârcă ambasadorului Moscovei la Chişinău. El va fi destituit deoarece a întrecut măsura şi, în consecinţă, a fost prins cu mâţa-n sac”, scrie Petru Bogatu, în Jurnal de Chişinău.


„Comentând tragicul incident de pe podul de la Vadul lui Vodă, Valeri Kuzmin a fost bun de gură, dar rău de lucru. El s-a grăbit să spună că tânărul împuşcat era beat şi conducea fără permis un automobil furat. Toate aceste minciuni sfruntate au fost uşor demontate de presă şi, nu în ultimul rând, de oficialităţile moldovene, punând Moscova într-o situaţie jenantă. Ca rezultat, ruşilor le-au cerut discret explicaţii SUA şi marile cancelarii europene, iar OSCE s-a oferit să acorde asistenţă în vederea investigării omorului de la Nistru. În aceste împrejurări, după câte ştiu, Moscova îl va retrage în curând pe Valeri Kuzmin, înlocuindu-l cu un alt ambasador. El îşi va pierde postul pentru că a fost stupid, nu mincinos”, notează analistul citat, transmite www.24h.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: