Partidul găgăuz a lui Mihail Formuzal vrea lichidarea partidului unionist a Vitaliei Pavlicenco

6 decembrie 2011
Partidul Regiunilor va iniția acțiuni de anulare a înregistrării Partidului Național Liberal. Potrivit formațiunii coduse de Mihail Formuzal, PNL încalcă legea R. Moldova. 

"Potrivit legii cu privire la activitatea partidelor politice, în țară este interzisă activitatea formațiunilor, care prin acțiunile lor și prin tezele stipulate în statut, se pronunță împotriva suveranității și integrității teritoriale a țării", spune PRM. 

"Congresul III al PNL din decembrie a confirmat statutul său ilegal, partidul și-a reitareat dorința de a lichida suveranitatea R. Moldova prin unirea cu un alt stat", completează partidul condus de Formuzal.  


Sursa menționează că pregătește o solicitare oficială adresată ministerului Justiției, unde va prezenta dovezi suficiente pentru a lichida "această organizație extremistă". 

UNIMEDIA amintește că Partidul Național Liber a desfășurat la 3 decembrie 2011 al III-lea Congres. Potrivit liderului formațiunii, Vitalia Pavlicenco, în cadrul evenimentului a fost introdus în statutul partidului obiectivul principal: unirea R. Moldova cu România. "Grupul de pregătire a Congresului PNL spera că modificările la Statut și la Program, în scopul introducerii obiectivului de reîntregire a neamului, vor fi sprijinite de forul suprem al partidului, după care PNL va pregati Proiectul unui Plan desfășurat privind apropierea reunificării celor doua state românești, la care vor contribui toți cei pregătiți, inițiați, având idei și dorință de a pune umărul la realizarea unei aspirații aboslut realizabile prin voința românilor", a scris Pavlicenco pe blogul ei personal.

Sursa: UNIMEDIA

1 comentarii:

Anonim spunea...

jigodie venetica de pe aiurea.


Doamne, fa dreptate in lumea asta.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: