Proiectul ”Voluntari fără frontieră” în Cernăuți, Suceava și Bălți

29 noiembrie 2011
Recent, Liga Tineretului Român "Junimea" din regiunea Cernăuţi – partener în cadrul proiectului transfrontalier cu genericul „Voluntari fără frontiere”, a demarat o campanie întitulată Caravana de informare , care s-a finalizat cu o conferinţa de presa la care au participat alături de managerul de proiect, Nelu Todireanu, preşedintele Fundaţiei Ana, si reprezentanţi ai celorlalţi coorganizatori, Primăria Bălți și Asociaţia "Small Euro Business" din aceiași localitate, precum și Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava şi Direcţia regională de interne din Cernăuţi, comunică Centrul bucovinean de artă pentru conservarea și promovarea culturii tradiționale românești din Cernăuți.

Acestea au prezentat activităţile desfăşurate până în prezent în cadrul proiectului demarat începând cu 1 martie curent si programat sa se finalizeze in aprilie 2012.
În luna mai a avut loc o campanie de informare pe temele proiectului în circa 50 de instituţii de învăţământ din Suceava, Cernăuţi si Bălţi, grupul ţintă fiind format din 3.000 de copii şi tineri din această zonă transfrontalieră.

În august au avut loc cursurile de formare la care au participat cei 60 de voluntari aleşi in urma completării unor chestionare impartite prin scoli, voluntari care, au organizat singuri prin unităţi de învăţământ din municipiile Suceava şi Cernăuţi o caravana de informare privind voluntariatul, combaterea traficului de droguri, de persoane, crima organizata, a migraţiei ilegale si infracţionalităţii transfrontaliere.
Preşedintele Fundaţiei Ana, Nelu Todireanu, a anunţat ca, in perioada următoare, caravana de informare cu temele proiectului va avea loc la Bălți.

Din conferinţa de presă desfăşurată recent la Cernăuţi a rezultat că marea problemă, fie că este vorba de Suceava, Cernăuţi sau Bălţi, este legată de consumul de droguri în rândul tinerilor.
În decembrie vor urma trei workshopuri, în Suceava, Cernăuţi şi Bălţi, scopul acestora fiind întocmirea unei strategii de dezvoltare a activităţilor de voluntariat fără frontiere, de asemenea urmând a se pune bazele unor parteneriate cu mediul de afaceri în vederea sprijinirii, pe viitor, a unor acţiuni similare, comunică Centrul bucovinean de artă.

sursa: Basarabia de după independență

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: