BĂLȚI: ”Aici e România!”. Minoritățile etnice iritate.

18 octombrie 2011
foto: gzt.md

Un nou scandal la Bălți, aceeași temă, același monument.

După scandalul precedent, iscat la Bălți, din cauza unui abțibild cu inscripția ”Basarabia Pământ Românesc”, lipit pe bustul poetului ucrainean Taras Șevcenko, unul nou a apărut ieri. Motivul fiind același, un abțibild, de data aceasta cu inscripția ”Aici e România!”. 

Imediat, presa rusă și comunitatea ucrainenilor din Bălți au luat foc, declarând că autorii aceastei ”vandalizări” trebuiesc pedepsiți. Abțibildul a fost depistat de către președintele comunității ucrainene din Bălți, Stepan Liadric, care a alertat poliția. La locul faptei a venit și vice-primarul de Bălți, Alexandru Usatîi, declarându-se nemulțumit și iritat de abțibildul respectiv, ulterior, punând presiune pe polițiști pentru a investiga cazul. 

”Nu e prima oară când se întâmplă asemenea caz. Am sesizat poliția de nenumărate ori să găsească autorii inscripțiilor ”Basarabia pământ românesc” din oraș, pentru că aceștia mereu își lasă careva denumiri de site-uri, însă până acum nimeni nu a fost reținut” a mai declarat indignat vice-primarul de Bălți.

sursa: Basarabia de după independență

11 comentarii:

Anonim spunea...

Bravo băieți !:D

Anonim spunea...

bravo unei fete :)

Anonim spunea...

bravo tuturor!
BPR!

Dragoș Galbur spunea...

Da eu știu cine :D

Anonim spunea...

Shi eu shitiu cine! :)

Anonim spunea...

ACUM NOI ROMÂNII basarabeni NU MAI PUTEM FI MINŢIŢI şi manipulaţi,NICI MĂCAR de şerpi viclenii cu VENIN RUSESC precum filatovKGB sau lupuKGB!

Cu fiecare ADEVĂR CURAT spus curajos,până la capăt,
MINCIUNA RUSEASCĂ "respubliKAKA maldavski" este zdrobită.
VENINUL Călăilor Ocupanţi Ruşi NU NE MAI POATE FACE RĂU!
Noi ROMÂNII basarabeni :

ŞTIM CINE SUNTEM şi REFUZĂM SĂ UITĂM CINE SUNTEM!
SUNTEM ROMÂNI şi REFUZĂM SĂ UITĂM că SUNTEM ROMÂNI!!!


Zi după zi noi deja înfăptuim RE-UNIFICAREA Basarabiei cu Ţara Noastră Mamă ROMÂNIA!
****Pe-al nostru steag E SCRIS UNIRE!****

Anonim spunea...

"De câte ori ruşii se vor pune în atingere cu noi,
VOR TREBUI SĂ SIMTĂ SUPERIORITATEA INDIVIDUALITĂŢII NOASTRE,
să fie supăraţi de acest simţământ ŞI SĂ NE URASCĂ MAI MULT ŞI TOT MAI MULT."


Mihai Eminescu, România în luptă cu panslavismul, Timpul, iunie 1878

Anonim spunea...

Alio,MASKVA???Bagă la cap ne-PUTIN-ciosule Călău OCUPANT RUS !!!

Mihai Eminescu :

„SUNTEM ROMÂNI,

VREM SĂ RĂMÂNEM ROMÂNI

şi cerem egala îndreptăţire a naţiunii noastre».

"SUNTEM ROMÂNI ŞI PUNCTUM!"

Anonim spunea...

Oricâtă manipulare şi venin anti-românesc scuipă viperele KAGHEBISTE Alexandru Usatîi şi Stepan Liadric,
ROMÂNII basarabeni SIMT ROMÂNEŞTE !
Iată mesajul unui ROMÂN din Chişinău postat pe 16 Martie 2011 pe net.
Este dovada că ROMÂNII REFUZĂ SĂ UITE CINE SUNT!

Cine sunt eu-SUNT ROMÂN !

"Astăzi, 16 martie, sunt onorat să vă vorbesc din Chișinău. Dar altă onoare îți este ție oferită. Care onoare? Răspunsul vine cu această întrebare.

Cine sunt eu-SUNT ROMÂN !

Așa este și vreau să țineți minte asta pe tot parcursul vieții. Eu voi cuceri ceea ce nu a fost cucerit! Înfrângerea nu va fi în crezul meu. Eu voi crede ceea ce alţii au pus la îndoială. Eu mă voi strădui să ridic prestigiul, onoarea și respectul neamului meu. Mi-am antrenat mintea şi trupul urmează.

Cine sunt eu-SUNT ROMÂN !

Eu confirm faptul că adversarii mei nu se așteaptă să câștig, dar eu niciodată nu mă voi preda! Slăbiciunea nu are loc în inima mea! Eu voi privi spre camarazii mei, spre cei care m-au adus în această lume şi cei care m-au instruit şi voi lua putere de la ei.

Cine sunt eu-SUNT ROMÂN !

Asemeni strămoșilor care și-au vărsat sângele pentru apărarea gliei străbune de pleava ce-a vrut să ne suprime, eu voi merge cu plăcere pe câmpul de luptă şi voi mișca, brăzda şi voi face tot ceea ce pot să ajung la țelul meu prin orice mijloace ce-mi stau la dispoziție și când voi ajunge acolo, violent voi nimici dușmanul meu și îl voi lăsa la pământ, pentru că el nu mă poate opri! Cultura, limba și credința îmi vor da putere!

Cine sunt eu-SUNT ROMÂN !

De partea mea, am camarazi, camarazi care au fost cu mine prin sacrificii mari și mici, prin sânge, prin transpiratie, prin lacrimi. Niciodată nu-i voi lăsa să cadă, nu-i voi lăsa jos şi nu-mi va fi frică de nici un adversar, deoarece adversarul nostru nu ştie ce e în inima mea!

Cine sunt eu-SUNT ROMÂN !

Nimeni nu mă va nega, nimeni nu mă va sfida şi nimeni nu-mi va spune cine şi ce sînt sau pot fi! Credinţa va schimba lumea mea! Ea a mutat continente şi ţări şi a pus omul pe Lună şi mă va susține în această bătălie!

Cine sunt eu-SUNT ROMÂN !

Invingerea, retragerea, aceste cuvinte nu au loc în vocabularul meu. Nu înţeleg aceste definiţii! Eu nu înţeleg atunci când lucrurile merg rău! Eu nu inteleg greșelile, dar eu înțeleg altceva - înțeleg victoria şi înțeleg că niciodată nu voi lăsa mâinile jos! Nu contează cât de rău merg lucrurile, inima mea şi mintea mea vor purta corpul meu atunci când membrele mele vor fi prea slabe!

Cine sunt eu-SUNT ROMÂN !

Urăsc pe mancurt! Urăsc separatismul maghiar! Zeci de ani sînt umilit în propria Țară, zeci de ani privesc pasiv drama neamului meu în așteptarea momentului când asta va lua sfârșit. Astazi va fi acel moment, nu mâine, nu saptamana viitoare, dar chiar acum, chiar aici, în casa ta și în Țara ta!

Cine sunt eu-SUNT ROMÂN !

Istoria își va aminti de mine! Eu mă voi defini, voi scri propria mea laudă şi nimeni nu-mi va spune ce pot şi ce nu pot fi! Eu nu voi merge niciodată acasă, nu fără a da tot ce am și ce pot pentru cauza noastră! Mă voi renaște din propriul scrum asemeni păsării Phoenix și generațiile ce vor veni îmi vor urma exemplul. Era toleranței a luat sfârșit. A început o nouă era - o eră Pentru Patrie!

Cine sunt eu-SUNT ROMÂN !"

MOARTE RUSIEI !

Anonim spunea...

Basarabia e romania sus steagul fratilor

Anonim spunea...

Super, unirea e foarte aproape....
Mai aproape decat credeti...
2012... La 200 de ani ... Moldoveni de peste prut... Vi se pregateste ceva bun... ;))

O actiune fara precedent care va strange o masa critica suficient de mare atat pe plan politic cat si social de ambele maluri,
Care va rasturna ireversiibil...viitorul catre unire.....

Cei de pe margine din europa .. Vor sta muti de uimire si admiratie...urmarind cum acest popor isi uneste destinul ..separat...
Unirea vine cat de curand ... Bucurativa ... Toate eforturile voastre vor fii rasplatite foarte curand

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: