Propagandă antiromânească în centrul Chişinăului

6 septembrie 2011



La 2 septembrie 2011, în “Sala de Conferinţe” a site-ului de limbă rusă – ava.md din Chişinău a avut loc o “conferinţă” la care s-a lansat (în limba rusă) culegerea de articole “Campania de Est”: românismul agresiv – de la începutul secolului XX până în prezent” (3.000 exemplare). Această acţiune de propagandă antiromânească a fost organizată de Fondul “Istoriceskaia Pamiati” (Rusia), cu susţinerea portalului de limbă rusă ava.md.
“Culegerea de articole” repetă mai multe “idei” românofobe din perioada sovietică conform cărora, după 1918:- “moldovenii” din Basarabia sufereau din cauza românizării forţate,- şcolile şi bibliotecile de limbă rusă erau închise, iar cărţile erau nimicite,
- Basarabia a fost transformată într-o colonie populată de o rasă inferioară, iar “moldovenii”, chipurile, au fost calificaţi drept “români de categoria a II-a” etc. etc. etc.
Făptaşii acestei acţiuni de intoxicare au anunţat că astfel au dorit să atragă atenţia societăţii “asupra politicii agresive a României” (din ultimii 100 de ani), în momentul când Bucureştiul pregăteşte o nouă “Campanie de est”…

3 comentarii:

Anonim spunea...

Stema României Mari a fost arborată de Armata Naţională de la Chişinău, vineri seara, în ajunul împlinirii a 20 de ani de la înfiinţare.

http://www.ziuaveche.ro/international/basarabia/chisinau-armata-a-arborat-stema-romaniei-mari-video-49865.html

Dragoș Galbur spunea...

Acuș postăm :D

Anonim spunea...

Moarte cotropiitoriilor rusi si ucrainieni... traiasca ROMANIA MARE

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: