Medicii din Republica Moldova sunt vitali pentru România

4 septembrie 2011

Deficitul de personal medical crează mari probleme în sistemul din România. Statistica Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) arată că România a ajuns să aibă mai puțini medici decât Republica Moldova.

 Raportul OMS arată că, în ultimii zece ani, numărul de medici a scăzut drastic, respectiv în România sunt foarte puțini medici raportat la numărul de locuitori. 

 În România există 19 medici la 10.000 de persoane, pe când în Republica Moldova există 27 de medici raportat la același număr de locuitori. 
 Situația este nesatisfăcătoare și în cazul asistentelor și moașelor. România are 42 de asistente sau moașe la 10.000 de locuitori, pe când Republica Moldova 66. În cazul dentiștilor, moldovenii tot stau mai bine: în România există 2 dentiști pentru 10.000 de locuitori, pe când în Republica Moldova 4. 

 Prin comparație, în alte țări europene sunt în jur de 40 de medici la 10.000 de locuitori, de ex. Norvegia, Olanda, Elveția sau 37 de medici la 10.000 de locuitori de ex. Spania, Portugalia.

1 comentarii:

Anonim spunea...

La ce sa te astepti..a cale directa spre europa..dar lasa ca la noi e si ai urat..cele mai lucide minti fug..eu ma uit la promotia ea..au ramas doar nepotii si imbecilii..sincer mii frica sa a gandesc la medicina din rm peste 20 ani..e sumbra perspectiva!!!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: