Marian Lupu: ”Unirea cu România este departe de realitate”

5 septembrie 2011

„Republica Moldova nu se va uni cu România”, a declarat preşedintele interimar, Marian Lupu. „Declaraţiile oficiale în care se menţionează unirea cu România sunt doar speculaţii politice nereuşite, deoarece acestea sunt foarte departe de realitate. Eu nu afirm în zadar că a apărut conştiinţa publică a cetăţenilor”, a declarat Marian Lupu.
Doar 9-10% din populaţia Moldovei se identifică drept români. 70% se ştiu moldoveni, iar 20% – fac parte din alte grupuri etnice (diaspora ucraineană fiind cea mai numeroasă). Acelaşi model etnografic a fost identificat şi acum douăzeci de ani, când Republica Moldova şi-a proclamat independenţa, iar aceste cifre vorbesc de la sine. „Ameninţarea pierderii statalităţii Republicii Moldova în legătură cu factorul românesc nu se întrevede”, mai adaugă preşedintele Parlamentului de la Chişinău.
„Am stabilit o cooperare constructivă bazată pe respect reciproc cu autorităţile române, politicienii sunt experţi foarte bine calificaţi şi nu vor permite înrăutăţirea relaţiilor cu Republica Moldova, dimpotrivă”, a declarat preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu pentru revista săptămânală, Kiev.
Oficialul a comentat, de asemenea, şi acordarea paşapoartelor româneşti pentru cetăţenii din Republica Moldova. „Astăzi, cetăţenii obţin paşapoarte nu numai în România, ci şi în Ucraina, Rusia, Bulgaria, Turcia … Cu toate acestea, trebuie să înţelegem că marea majoritate a acestora devin cetăţeni ai altor ţări nu deoarece nu le place ţara lor sau doresc reunirea cu România. Ei doresc doar să se poată deplasa liber prin Uniunea Europeană.”

4 comentarii:

Anonim spunea...

Lupu=o curva politica si o marioneta a afacerilor

Anonim spunea...

il prindem noi pe lupu asta la cotitura... nu scapa nepedepsit.

Anonim spunea...

Lupu si co cioara au fu**t intreaga tara... asa animale trebuie deportate in Siberia....!

Anonim spunea...

Nu stiu de ce va supara pozitia lui Lupu asupra acestui subiect. E o abordare despul de realistica a situatiei actuale. Seful statului dupa cum se vede nu merge cu lozinci ci expune situatia concreta. Concluzia: mai avem mult de lucru.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: