La Comrat, în premieră, Executivul local va vorbi în limba română

17 septembrie 2011


Comitetul Executiv al UTA Gagauz-Yeri se va întruni luni, 19 septembrie, în şedinţă ordinară, iar, potrivit unei dispoziţii a başcanului Mihail Formuzal, membrii acestuia vor trebui să vorbească în limba română, informează agenția de știri Arena. Este pentru prima dată, când se va vorbi în limba română la şedinţa Executivului local, până în prezent vorbindu-se doar limba rusă sau cea găgăuză. 

La şedinţa de luni,19 septembrie, pe ordinea de zi a Comitetului Executiv de la Comrat se află doar două chestiuni, referitoare la rezultatele încorporării în serviciul militar în aprilie-iunie 2011 şi, respectiv, încorporarea cetăţenilor din UTA Gagauz-Yeri în serviciul militar în termen şi cu termen redus, în perioada octombrie 2011- ianuarie 2012.

Arena notează că, săptămâna trecută, başcanul Mihail Formuzal a anunţat că va organiza participarea profesorilor de limba română din UTA Gagauz-Yeri la  cursuri de perfecționare în oraşul Galaţi, România. Cursurile de perfecționare vor fi organizate în perioada 1-8 noiembrie, pe toată durata vacanței școlare de toamnă.

Înainte de asta, însă, în luna august, după scandalul diplomelor de BAC pentru elevii găgăuzi care au picat examenul de limba română, Comratul a întors înapoi o scrisoare a Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, pentru că era scrisă în limba română și nu avea o variantă tradusă în limba rusă, scrie Arena.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: