UNIREA FACE PUTEREA pe direcția Tighina - Sinaia

4 august 2011

26 de elevi şi 4 cadre didactice din Râbniţa, Tighina şi comuna Căplani din Republica Moldova au avut ocazia în luna iulie să meargă într-o excursie organizată de Asociaţia Tighina. Cei 30 de excursionişti au parcurs o serie de atracţii turistice şi culturale din Bucureşti, Sinaia, Braşov şi Bran. Pe parcursul vizitelor întreprinse în mai multe obiective turistice, elevii şi profesorii au purtat tricouri cu logo-ul Platformei Civice ACŢIUNEA 2012 şi cu mesajul ,,UNIREA FACE PUTEREA", transmite Romanian Global News.

Doctorul Alexei Păluţă, membru fondator al Asociaţiei ,,Tighina", a precizat că iniţiativa organizării unor excursii s-a materializat în fiecare vară, în ultimii şase ani, selecţia participanţilor la aceste acţiuni fiind realizată de colaboratori apropiați ai asociației precum Maria Roibu, directoarea Liceului Teoretic „Alexandru cel Bun" din Tighina sau Ion Iovcev, directorul Liceului ,,Lucian Blaga" din Tiraspol.

Asociaţia Tighina este o organizaţie nonguvernamentală anticomunistă constituită în 2009 la București, ce are un scop umanitar și îşi propune să sprijine copiii cu potenţial intelectual ridicat, dar care au posibilităţi materiale reduse. Asociaţia este parte componentă a Platformei Civice ACŢIUNEA 2012, o coaliție de organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: