România ajută Chișinăul în crearea registrului fermierilor

4 august 2011

România a acordat, cu titlu gratuit, celui de-al doilea stat romanesc un sistem informațional ce va permite crearea, în premieră, a Registrului fermierilor. Sistemul, evaluat la 300 mii euro, va fi transmis spre implementare în luna octombrie și va permite stocarea, înregistrarea și procesarea tuturor datelor legate de fermierii din Basarabia, scrie Arena.md, preluat de Romanian Global News.

Petru Maleru, directorul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, a declarat pentru ARENA că negocierile privind acordarea acestui sistem au fost purtate timp de un an cu Ministerul Agriculturii din România. Registrul fermierilor va include informații complexe ce vizează gospodăriile agricole, dar și va monitoriza modul de utilizare a subvențiilor. În cadrul noului registru, fiecărui agricultor îi va fi atribuit un număr de identitate unic.

"În luna octombrie, vom pleca la București cu serverul nostru pentru a prelua acest sistem. Ulterior, va fi necesar ceva timp pentru adaptarea acestui sistem la condițiile din Republica Moldova", a relatat Petru Maleru. Potrivit lui, în acest scop, Agenția de Intervenție și Plăți va trebui să identifice 30-50 mii de euro ca să angajeze experți IT, care vor efectua această adaptare.

În context, oficialul a atenționat că "acești bani vor fi negociați în cadrul unui grant, întrucât bugetul Agenției nu prevede resurse în acest sens".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: