Delir rusesc antiromânesc la RIA Novosti

10 august 2011


Românii au un plan de anexare a Moldovei şi-l „realizează", au menţionat mai mulţi lideri de opinie ruşi în cadrul unei videoconferinţe Chişinău-Moscova, realizată de RIA Novosti, scrie adevarul.ro/moldova, preluat de Romanian Global News.

„România este nerecunoscătoare Rusiei" chiar dacă aceasta a scăpat-o de sub jugul otomanilor, au spus experţii ruşi. „«Gruparea politică» care pregăteşte planul de anexare a Moldovei ignoră părerea elitei europene care nu-şi doreşte un astfel de proiect", a spus Serghei Markov, deputat în Duma de stat a Federaţiei Ruse.

„Proiectul de anexare şi isterica antirusă este o nemulţumire din partea Bucureştiului. Această ţară există graţie faptului că mii de soldaţi de-ai noştri au eliberat-o de sub jugul otoman. Cum poate să se întoarcă împotriva celui care a creat-o, care i-a făcut bine? Istoric, Rusia este tatăl României", a mai menţionat reprezentantul Dumei ruseşti.

Aleksandr Diukov, directorul Fundaţiei „Memoria istorică", a declarat că majoritatea moldovenilor nu se consideră români şi îşi doresc paşaportul statului vecin doar pentru a imigra în UE. „Moldova este mult mai veche decât România şi trebuia să fie Moldova Mare, nu România Mare. Nu veţi reuşi să distrugeţi bunele relaţii dintre Rusia şi Moldova. Nu se poate reuşi nimic cu forţa. Poporul moldovean nu va îngenunchea în faţa Bucureştiului", l-a completat deputatul Markov.

Experţii ruşi au mai afirmat că Moldova nu are nicio şansă de a deveni membră UE. De cealaltă parte, analistul român Emil Hurezeanu spune că ieşirea ruşilor nu este prima de acest fel şi nici ultima. „Sunt jocuri care nu mai ţin de actualitate. Când nu ai soluţii în prezent şi în viitor la tine acasă şi în jurul tău atunci creezi ipoteze legate de trecut, însă nu întotdeanua trecutul este soluţia pentru viitor", a amenţionat Hurezeanu.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ruşii iarăşi îşi fac de cap---=(

Dragoș Galbur spunea...

nu iarăși ci mereu !

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: