Cazacii ruși din Crimeea dispersați de batalionul cu destinaţie specială

3 iulie 2011
(video) Cazacii din Crimeea dispersați de batalionul cu destinaţie specială
Foto: captura imagini video Youtube


Sute de cazaci ruşi au fost dispersați sâmbăta de poliţia ucraineană din Crimeea. Încăierarea a avut loc în Feodosia pe motiv că, în ajun, administraţia publică locală, în conformitate cu decizia instanţei de judecată, a demontat crucea ortodoxă instalată la intrarea în oraş, deoarece aceasta provoca nemulţumiri în rândurile tătarilor din zonă. 

Cazacii au încercat să întoarcă crucea la loc, însă au fost opriți de batalionul cu destinaţie specială. "În locul unde se afla crucea am fost întâmpinați de poliţiştii echipați cu căști, scuturi şi însoțiți de câini. Când am încercat să trecem prin zonă s-a iscat o încăierare. Probabil, în total au fost aduși circa 600 de polițiști", a declarat atamanul cazacilor Serghei Iurcenko.

Potrivit sursei, bătaia a fost lungă şi sângeroasă. Aproximativ 15 cazaci au fost grav răniţi, iar poliţia a reuşit să aresteze 10 persoane. Totodată, crucea, care a cauzat conflictul, a fost totuși re-instalată, doar că la 10 metri distanță de locul preconizat.Sursa: UNIMEDIA

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: