Votați articolul ”Aici e România!” în concursul ”Blog pentru Basarabia”

25 iunie 2011

“Nici o măicuță n-a spălat cămășile ce s-au pătat
pe câmpul de luptă cu sângele vostru vărsat”
Aici e Romania Blog pentru Basarabia George Simion 









Noi pe lumea asta nu ar trebui să existăm. Îi încurcăm pe comuniști, pe politicienii pragmatici, pe strategii de la Kremlin, pe unioniștii deveniți peste noapte europeniști, pe românii care își doresc relații bune (adică gaze ieftine) cu Rusia sau pe cei care, chipurile, vor să-și vadă “sora” în Uniunea Europeană.
Nu am dispărut, deși timp de 70 de ani ne-au deznaționalizat, deportat și masacrat. Alții, mai norocoși, s-au refugiat înRomânia ciuntită. E o minune că în ciuda tuturor acestor vicisitudini, ne-am păstrat ca majoritate pe aceste meleaguri.
Ne aflăm între granițele manualelor de geopolitică, de propagandă, de falsificare a istoriei, cam 25 de milioane de oameni cu totul, de preferat cât mai docili, imbecilizați și lipsiți de memorie.
Avem aceeași credință, tradiție și limbă dar ne împărțim artificial între “noi” și “voi”, când suntem doar NOI aici, sub diferite denumiri: români, moldoveni, basarabeni, europeni, pământeni sau ce altceva mai vreți.
Unii ne numesc naivi. Om fi și naivi, dacă asta presupune să mai ai și aspirații sufletești, iar foamea ta să nu fie potolită doar cu mâncare, ci și cu adevăr. Ne ducem existența de pe azi pe mâine, fără a produce mare lucru, dar suntem tare prevăzători ca în cazul unei uniri, celălalt frate să nu ne sărăcească. De parcă nu tot feciorii noști din Portugalia, Italia și Cehia trimit banii acasă, fie că acasă e la Orhei sau la Vaslui.
Suntem încă mulți, pe o parte și pe cealaltă a pârleazului, a căror spirit nu s-a veștejit odată cu florile de la Prut. A rămas în urma lacrimilor de bucurie de la începutul anilor 90 multă deznădăjduire și dispreț, întâlnite des în orele petrecute la frontiera trasată de Stalin. Grăniceri vin să ne controleze la identitate, ca nu cumva să năvălim hoarde în “marea familie europeană” sau să nu atentăm la independenta și suverana (față de ea însăși?) republică.
Nu ne cunoaștem mai deloc , prin propaganda care ne-a fost servită unii suntem ruși, alții țigani. Nu-i voie români! Nu-i voie țară! Nu-i voie UNIRE! La Țiganca și în alte zeci de cimitire stau ostași care au murit pentru Basarabia, pentru ca acum să nu fie voie. Ne aducem brusc aminte că suntem “frați” când avem nevoie de punctaj maxim la Eurovision sau când trebuie să scriem articole pe blog pentru a câștiga 500 de euro.
Tinerii din 7 aprilie 2009 au ieșit în strada cu drapelul românesc, strigând “România nu uita, Basarabia e-a ta” pentru ca acum distinși domni îmbrăcați la costum să dea sentințe: 3% dintre moldoveni vor unirea cu România. Perimat, derizoriu, marginal, muriți odată! par a ne spune.
O floare, oricât de sălbatică, mai are nevoie de apă din când în când. Dacă o mai și plivește și udă cineva, sunt toate șansele să crească frumoasă și să ne bucure privirile. Dar când florile din 7 aprilie sunt smulse de fățărnicia politicienilor și anchetate prin procuraturi pentru vina de a fi arborat drapelul tricolor, fără stemă, mai avem pretenții să ne bucurăm de frumusețe?
Ne îmbulzim la cetățenii sau le acordăm după ureche, cum n-ar fi, minte multă nu avem. Punem vize pe suflet și studenți basarabeni în cămine separate de cele unde stau, vezi Doamne, cei “români”. Ne desparte un râu care nu trebuie să fie locul pentru obținerea de beneficii ilegale de către mici hoți, vameși, polițiști și demnitari ci loc de parcare, loc românesc de grătare în zile cu soare.
România nu e doar acolo, ci și aici. Și până se va ivi acea șansă istorică de a apropia ceea ce a fost pe nedrept despărțit, trebuie să păstrăm în mintea oamenilor ideea că România e oriunde trăiesc români, și asta nu de azi și nici de ieri.
NOI nu ar trebui să existăm, dar o facem cu încăpâțânare. Anul e 2011, anul viitor se împlinesc 200 de ani de cânddouă imperii ne-au separat pentru prima oară. Și până atunci trebuie să strigăm tare, tare, cât mai tare: AICI E ROMÂNIA!
Articol înscris în concursul Blog pentru Basarabia. Dacă vom câștiga concursul, banii vor fi folosiți pentru a realiza 70 000 de abțibilduri cu mesajul AICI e ROMÂNIA! Pentru a vota trebuie să vă faceți cont aici apoi să vă logați cu parola primită pe email și să votați aici

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: