S-a mai născut un zimbru la “Pădurea Domnească”

14 mai 2011

Încă un zimbru s-a născut în Moldova. Puiul este al doilea care a apărut pe lume în Moldova.
Zimbrul a apărut pe lume la 6 mai şi este perfect sănătos. El este al cincilea exemplar din Moldova şi a fost inclus deja sub protecţia UNESCO. Zimbrul nu are încă un nume, dar acesta va include neapărat prefixul Mo de la ţara în care s-a născut. Premierul s-a interesat de condiţiile în care vieţuiesc mamiferele şi a promis suport pentru a crea în Moldova încă două zimbrării.

“Rezervaţiile pot deveni un punct de atracţie pentru turişti. Intenţionăm să cream încă cel puţin două zimbrării la rezervaţia “Plaiul fagului” de la Ungheni şi în codrii Orheiului. În iunie voi merge în Polonia şi voi discuta despre aducerea în Moldova a încă două femele”, a spus premierul Filat.

Valeriu Ţarigradţchi, directorul rezervaţiei naturale “Pădurea Domnească” unde sînt amplasaţi zimbrii a spus că “este un succes nemaintîlnit ca în patru ani să apară pe lume doi pui de zimbru, de obicei o femele naşte o dată sau de două ori în viaţă.”

Zimbrii au fost aduşi în Moldova acum cinci ani şi sînt un cadou din partea autorităţilor poloneze pentru fostul preşedinte Vladimir Voronin. Toţi cei trei zimbri aduşi din Polonia au cîte un cip şi pot fi monitorizaţi, ei fiind incluşi sub protecţiea UNESCO.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: