Islamul a obținut statut oficial în Republica Moldova

15 aprilie 2011


Islamul ca religie a obținut statut oficial în Republica Moldova, scrie lenta.ru. Acum, musulmanii din Republica Moldova au dreptul de a face rugăciuni colective, a construi moschei și alte edificii religioase, precum şi să declare deschis apartenența sa religioasă.

Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova în luna martie a înregistrat prima organizaţie religioasă musulmană - Liga Islamică din Republica Moldova (ILRM). Pe 17 aprilie, la Palatul Republicii din Chişinău va avea loc un eveniment solemn dedicat acestui eveniment.


Islamul a fost inclus în Registrul naţional al Republicii Moldova ca o religie ce poate fi oficial practicată în ţară. Până în prezent, orice activitate colectivă religioasă islamică era zădărnicită de organele de aplicare a legii. Musulmanii din Republica Moldova au atras în repetate rânduri atenţia autorităţilor asupra acestui fapt.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la lenta.ru

7 comentarii:

Anonim spunea...

îi jale cu guvernarea asta, n-are viitor !

Ion spunea...

Stefan cel Mare si Sfant acu s-a intors in mormant.
Sa vedeti ce se va alege din copii si nepotii actualilor guvernanti, Dumnezeu nu bate cu batu. Cred ca asta deam face varf la toate.

Anonim spunea...

E grav foarte grav(((:

Anonim spunea...

Mi se pare ceva NORMAL.. nimic GRAV. ISLAMUL IN ROMANIA A FOST SI ESTE RECUNOSCUT INCA DIN 1900( DE CURIOZITATE CAUTATI DESPRE MOSCHEIA CAROL I DIN CONSTANTA). NU VA TEMETI ..CU TOTI SUNTEM OAMENI.E O PROSTIE SA NU FIM INTOLERANTI CU O RELIGIE CE ISI CERE DREPTUL EI. NU NE IMPUNE NOUA MAJORITATI CEVA... CUM AR VREA ALTI SA NE IMPUNA LIMBA RUSA LIMBA DE STAT SAU ALTE CACATURI.. ASA CA NU AVEM DE CE SA NE FACEM GRIJI... DACA UNI AU PROBLEME CU ARABI ASTA NU INSEAMNA CA SI NOI SUNTEM CA EI.

Anonim spunea...

FIECARE CU RELIGIA SA. TREBUIE SA NE RESPECTAM... SI STATI LINISTITI CAT TIMP A FOST MOLDOVA SUB TURCI... MUSULMANI NU NE-AU IMPUS LIMBA LOR SI RELIGIA LOR.. ASA CUM AU FACUT UNI DIN 1812 SI CONTINUA SI AZI..

Anonim spunea...

Dam dovada de oameni civilizati. In toata lumia moderna islamul este recunoscut.trebuie sa ne invatam sa activam in comun pentru ca tara noastra sa ajunga la un nivel mai innalt indiferent de religie.BRAVO MINISTERUL JUSTITIEI!!!

Anonim spunea...

Tanase a fost un mare caziol ,este si va fi.Unde este Sf.Stefan cel Mare sa ia masuri cu acesti ipocriti care-si vind tara si credinta pentru citiva bani.
RUSIINE MARE!!!!!! se simte intr-adevar ca au intrat tradatorii la putere.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: