La 27 aprilie se va marca, în premieră, Ziua Drapelului de Stat

15 aprilie 2011
La 27 aprilie se va marca, în premieră, Ziua Drapelului de Stat

La 27 aprilie, în Republica Moldova se va marca, în premieră, Ziua Drapelului de Stat. În această zi în Piaţa Marii Adunări Naţionale din capitală urmează a fi organizată o ceremonie festivă, inclusiv arborarea Drapelului de Stat. Vor mai fi organizate manifestări informativ-educative privind istoria Tricolorului, recitaluri muzical-artistice, expoziţii de drapele şi a simbolisticii de stat.

Acţiunile în cauză au fost discutate joi, 14 aprilie, la o şedinţă guvernamentală, convocată de vicepremierul Mihai Moldovanu. Ziua Drapelului de Stat a fost instituită de către Parlament la 23 aprilie 2010.

Tot astăzi, vicepremierul Mihai Moldovanu a convocat o altă şedinţă la care au fost discutate acţiunile  legate de sărbătorirea a 20 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova

Astfel, în ziua de 27 august 2011 este programată desfăşurarea unei parade militare, a unui program festiv susţinut de interpreţi şi colective artistice, organizare de focuri de artificii în Piaţa Marii Adunări Naţionale, iar în Grădina Publică Ştefan cel Mare va avea loc un concert al celor mai bune fanfare din republică.

Conform planului de acţiuni, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova, vor avea loc conferinţe, expoziţii de carte şi artă plastică, concerte festive şi curse de atletism. De asemenea, sunt planificate editarea materialelor promoţionale despre patrimoniul cultural al Moldovei, confecţionarea mărcii jubiliare, editarea unei reviste privind activitatea diasporei moldoveneşti.

Misiunile diplomatice ale Republicii Moldova acreditate peste hotare vor organiza activităţi festive consacrate acestei date.

Diana Madan
ARENA

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: