De astăzi, în transportul public vor răsuna cântecele lui Ion și Doina Aldea Teodorovici

7 aprilie 2011
De astăzi, în transportul public vor răsuna cântecele lui Ion și Doina Alde Teodorovici


Începând de astăzi, 7 aprilie, în transportul public vor răsuna cântecele lui Ion și Doina Aldea Teoderovici. Marele compozitor și cântăreț Ion Aldea Teodorovici, care a scris peste 300 de cântece patriotice, lirice și pentru copii ar fi împlinit în ziua de azi 57 de ani.

Amintim că cuplul Alde Teodorovici, numiți și Interpreți ai Independenței, la 27 august 1991, au cântat pentru Suveranitatea și Independență la Marea Adunare Națională.


În mai 1992, împreună cu poeții Grigore Vieru și Adrian Păunescu, au cântat în fața luptătorilor din războiul de pe Nistru, pentru a le ridica moralul. S-au aflat la o distanță de circa 300 de metri de tancurile și lunetele inamicilor.


În noaptea de 29-30 octombrie 1992, la orele 2.30, mașina în care se deplasau Ion și Doina Aldea Teodorovici spre Chișinău a intrat într-un copac în apropierea localității Coșereni, la 49 de kilometri de București, România. În mașină se aflau patru persoane, șoferul și însoțitorul au scăpat fără nici o zgârietură în timp ce Ion și Doina, aflați pe bancheta din spate, au fost striviți între greutatea mașinii și copacii de pe marginea drumului. Moartea celor doi a fost percepută la data respectivă ca o tragedie națională.


Sursa: UNIMEDIA

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: