Transnistria, îngrijorată de vizita lui Joe Biden

10 martie 2011
Liderul transnistrean, Igor Smirnov

Tiraspolul se întreabă de ce Joe Biden n-a solicitat o întrevedere cu reprezentanţii Transnistriei. Transnistria este îngrijorată de faptul vicepreşedintelui Statelor Unite, Joseph Biden, în cadrul vizitei sale la Chişinău ar putea să-și creeze o viziune unilaterală a situaţiei din regiune, scrie Unimedia, cu referire la The Wall Street Journal.

Declarații în acest sens au fost făcute de către ministrul Afacerilor Externe al auto-proclamatei Republici Moldovenești Nistrene, Vladimir Iastrebciak, în cadrul interviului oferit pentru ziarul american The Wall Street Journal, fiind citat de unimedia.md.

"Deşi Joe Biden va vizita nu doar Republica Moldova, dar și o serie de alte ţări, inclusiv Federația Rusă, ar fi de preferat ca poziţia părții transnistrene să fie auzită din prima sursă", declară Iastrebciak. "Dacă vicepreședintele american nu-şi poate permite să viziteze Tiraspolul, de ce nu ar accepta o întrevedere cu reprezentanţii Transnistriei ca parte a conflictului", s-a întrebat acesta.

Victor Osipov, ex-vicepremier pentru reintegrarea ţării, şi-a anunţat retragerea din activitatea politică şi, respectiv, din funcţia de prim-vicepreşedinte al formaţiunii politice Alianţa Moldova Noastră, notează Info-Prim Neo cu referire la un comunicat de presă semnat de Osipov.

„Salut luarea acestei decizi, după indelungi discuţii, şi le urez colegilor succes. În ce mă priveşte, clarificarea situaţiei în cadrul AMN era o precondiţie, ca să pot da curs unor proiecte personale. Am decis sa revin în domeniul privat, eventual, în cel al societăţii civile sau să accept ofertele din partea unor organizaţii internaţionale, care presupun lipsa afilierii politice", declară Victor Osipov.

Din cele zece comisii parlamentare, şapte au încălcat Regulamentul Parlamentului şi nu s-au întrunit ieri în şedinţe, remarcă Publika TV. Asta deşi mini-vacanţa bugetarilor s-a încheiat şi toată lumea trebuia să revină la muncă. Justificările şefilor de comisii sunt diferite. Toţi spun însă că vor convoca deputaţii în zilele următoare.

sursa: adevarul.ro

1 comentarii:

Malman spunea...

Joe Biden n-are ce acuta in transnistria. Dscursul lui a fost adrsat populatiei Republicii Moldova si dupa cum am inteles eu nu poarta un caracter unificator caci Biden nu cunoaste adevaratele probleme cu care se confrunta Moldova, in primul rind pe plan national....

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: