Servicii consulare pentru basarabenii din Montreal

3 februarie 2011

Consulul Republicii Moldova in Montreal va efectua pe 10 februarie, la Sediul Comunitatii Moldovenilor din Quebec, 6767 Côte-des-Neiges, et. 6, Montreal, QC, Canada, servicii consulare.
Serviciile vor fi urmatoarele:
1. Prestarea serviciilor notariale (autentificarea procurilor, declaratiilor, perfectarea copiilor legalizate s.a.); Pentru actiunile respective se vor prezenta acte de identitate moldovenesti valabile (buletin de identitate, pasaport), ce nu au termenul de valabilitate expirat! Tarife: Autentificarea procurii in numele persoanei fizice – 69 $ SUA, in numele persoanei juridice – 110 $ SUA; Legalizarea declaratiei – 42 $ SUA; Legalizarea copiilor de pe documente – 24,5 $ SUA (pentru o pagina); etc.
2. In legatura cu trecerea, de la 1 ianuarie 2011, la un sistem de eliberare exclusiva a pasapoartelor biometrice, perfectarea pasaportului prin Ambasada RM in SUA a fost suspendata incepand cu 1 decembrie 2010 pana la primirea echipamentului necesar. Astfel, reinnoirea pasaportului in cadrul vizitei consulare nu va fi posibila;
3. Legalizarea documentelor legalizate in prealabil la Ministerul Afacerilor Externe al Canadei in Ottawa (stampila rosie). Tarife: pentru persoane fizice – 69 $ SUA; pentru persoane juridice – 110 $ SUA.
4. Confirmarea permisului de conducere, eliberat de autoritatile Republicii Moldova; Tarife: - 74 $ SUA.
5. Eliberarea Titlurilor de calatorie, document ce permite cetatenilor RM sa se intoarca in tara in cazul: pierderii pasaportului sau expirarii acestuia; (biletul de avion trebui sa aiba destinatia finala Chisinau pentru ca cetatenii sa fie acceptati de catre compania aeriana cu acest document); Tarife: - 55 $ SUA.
6. Colectarea dosarelor de stare civila (certificate de nastere/casatorie/divort/schimbare a numelui), emise de autoritatile straine in scopul obtinerii certificatelor respective moldovenesti (cu conditia traducerii, in prealabil, la notar in limba romana sau rusa a acestora si legalizarii la Ministerul Afacerilor Externe al Canadei in Ottawa; Tarife: - 62 $ SUA. Dosarele respective se transmit in Chisinau. Termenul de procesare este de 3 luni. Pentru primirea actelor de la Ambasada este necesar sa includeti un plic preplatit (UPS, FedEx) cu indicarea adresei dvs.
7. Colectarea dosarelor privind trecerea cu domiciliul permanent in Canada. Tarife: - 254 $ SUA.
8. Colectarea dosarelor privind dobandirea/redobandirea cetateniei RM, renuntarea la cetatenia RM;
Tarife: Dobandirea/redobandirea cetateniei – 42 $ SUA; renuntarea la cetatenie – 453 $ SUA.
Dosarele respective se transmit in Chisinau. Termenul de procesare este de 6 luni. Pentru primirea actelor de la Ambasada este necesar sa includeti un plic preplatit (UPS, FedEx) cu indicarea adresei dvs.
9. Eliberarea vizelor cetatenilor straini. Tip B – viza de tranzit; Tip C - viza de scurta sedere – pana la 6 luni; Tip D - viza de lunga sedere – pana la 12 luni. Tarife: - Tip B – 82 $ SUA, Tip C - 110 $ SUA, Tip D – 137 $ SUA.
10. Solicitarea unui act, informatii din R. Moldova (certificat de nastere, cazier judiciar etc.).
Tarife: - 86 $ SUA. Termenul de procesare este de 4 luni. Pentru primirea actelor de la Ambasada este necesar sa includeti un plic preplatit (UPS, FedEx) cu indicarea adresei dvs.
In scopul procesarii rapide a solicitarilor, rugam perfectarea mijloacelor de plata Money Order doar in dolari SUA, din timp.
Detalii cu privire la actiunile de mai sus pot fi gasite pe pagina web a Ambasadei -www.sua.mfa.md/consular-services-ro/ sau la nicolae.popa@mfa.md.

1 comentarii:

Anonim spunea...

ce preturi!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: