Basarabenii din diasporă cer micșorarea tarifelor la telefonia fixă

20 ianuarie 2011

Reprezentanţii diasporei basarabene din statele Uniunii Europene, CSI, Canada, SUA şi Israel solicită Guvernului de la Chişinău să purceadă în cel mai scurt timp la micşorarea tarifelor pentru serviciile de telefonie fixă aplicate de Moldtelecom, transmite Info-Prim Neo. 

Solicitarea este explicată prin faptul că oamenii care muncesc peste hotare sunt cei mai mari investitori în Republica Moldova, au demonstrat un nivel înalt de patriotism prin prezenţa la vot şi au oferit un vot masiv de încredere actualei guvernări.
„Aceasta ne permite să cerem din partea statului Republica Moldova garantarea drepturilor noastre, în special la comunicare. Operatorul naţional de telefonie fixă s-a angajat să ajusteze tarifele, inclusiv la convorbirile internaţionale de ieşire, încă în anul 2001, această acţiune nefiind adusă la bun sfârşit din mai multe motive", se menţionează într-o scrisoare deschisă, semnată de reprezentanţii a 11 organizaţii de basarabeni din străinătate.
Reducerea tarifelor la serviciile de telefonie ar permite celor rămaşi acasă, în special bătrânilor şi copiilor, nu numai să comunice mai mult cu rudele plecate, dar şi să facă careva economii, bani care vor putea fi folosiţi în alte scopuri.
Solicitaţi de Info-Prim Neo, responsabili de la SA Moldtelecom au declarat că vor face comentarii pe marginea demersului diasporei în cel mai scurt timp.
În prezent tariful pentru un minut de convorbiri cu majoritatea ţărilor Uniunii Europene şi SUA este de 6 lei. Apelurile spre România, Federaţia Rusă şi Ucraina costă peste 3 lei pentru un minut.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: