Să fim realişti, în Republica Moldova nu există o societate civilă în sensul deplin al cuvântului. O mare parte a asociaţiilor obşteşti, care activează pe teritoriul nostru, nu sunt decât „prestatori de servicii” şi există exclusiv din contul finanţatorilor străini, în timp ce societatea civilă funcţională, care ar corespunde intereselor societăţii noastre, trebuie să dispună fie de surse de finanţare proprii, fie să dispună de alte surse materiale din interiorul Republicii Moldova. Sponsorizarea este un lucru foarte sensibil, deoarece dictează interesele unui oarecare grup. Or, cine poate răspunde astăzi, interesele cui le reprezintă organizaţiile non-guvernamentale care sunt finanţate de instituţii din afara ţării? Oare activitatea acestor asociaţii nu pune în pericol securitatea naţională a Republicii Moldova?
De ce în Republica Moldova activează nestingherit un şir de culte totalitare, precum martorii lui Iehova sau „Biserica Unificării”, activitatea cărora este interzisă în mai multe state ale lumii, din cauza subminării securităţii naţionale?
De ce pe parcursul mai multor ani, pe teritoriul nostru au activat şi activează nestingherit Institutul Naţional Democrat, Institutul Republican Internaţional, „Freedom House” şi reţeaua de organizaţii finanţate de miliardarul şi criminalul internaţional George Soros şi alte instituţii similare, despre care se cunoaşte că reprezintă un paravan al serviciilor secrete străine? Acestea continuă să activeze şi să exercite presiuni asupra guvernului nostru, în pofida faptului că rodul activităţii acestora, prin orchestrarea a tot felul de „revoluţii colorate” în Serbia, Georgia, Ucraina, este arhicunoscut.
De fiecare dată când este vorba de apărarea intereselor noastre naţionale, reprezentanţii aşa-numitei „societăţi civile” reacţionează agresiv şi violent când sunt apărate interesele noastre naţionale şi iau apă în gură când este vorba de încălcarea normelor democratice şi demontarea sistemului de valori naţionale. Societatea civilă din Republica Moldova reacţionează doar când este vorba de interesele sponsorilor săi şi în cel mai bun caz tace, când sunt subminate interesele poporului nostru.
Nu ne rămâne decât să ajungem la concluzia că tot ce pretinde a fi astăzi „societatea civilă” nu este decât o structură subversivă, iar finanţarea externă a ONG-urilor reprezintă o imixtiune grosolană în problemele interne ale Republicii Moldova, care creează în mod artificial situaţii de instabilitate politică şi socială.
Din aceste considerente, adoptarea unei legi care ar interzice finanţarea asociaţiilor obşteşti şi cultelor religioase din afara ţării este absolut necesară pentru stabilitatea internă şi buna funcţionare a instituţiilor democratice. O astfel de măsură nu ar fi nicidecum una ieşită din comun. În SUA, spre exemplu, legislaţia interzice finanţarea organizaţiilor non-guvernamentale de către guvernele altor ţări, iar în Israel resursele financiare din afara ţării, destinate ONG-urilor, sunt blocate automat şi gestionate de Ministerul Finanţelor, băncile fiind obligate să informeze instituţiile statului cu privire la operaţiunile financiare destinate finanţării asociaţiilor obşteşti.
Consolidarea instituţiilor democratice nu este posibilă fără un sistem puternic de protecţie a instituţiilor statului de influenţarea instituţiilor în procesul de luare a deciziilor. Procesul electoral este unicul mecanism care determină reprezentarea intereselor poporului în administraţia locală şi centrală, ceea ce înseamnă că orice deturnare a acestui mecanism este un atac direct la suveranitatea şi capacitatea de autoguvernare a poporului.
3 comentarii:
Ridicolul nu ucide niciodată. Scena e de o frumuseţe care, pur şi simplu, te fascinează. Pentru a imprima parcă splendoare circului oferit de politicienii implicaţi în crearea coaliţiei de guvernământ în Republica Moldova, primul-ministru Vlad Filat a cerut în cadrul ultimei şedinţe de guvern retragerea de pe piaţă a cărţii „Sexul povestit celor mici”. Evident, nu există problemă mai stringentă în ţară decât problema sexului! Profunda criză politică, socială şi economică, a cărei ostatici suntem cu toţii, face probabil figuraţie în subsolul agendei de lucru a guvernanţilor.
Acest demers inopinat al premierului ridică mai multe semne de întrebare. Cu ce drept şeful unui guvern, care îşi revendică valorile Uniunii Europene, îşi arogă nitam-nisam postura de cenzor? Nu s-a renunţat oare după 7 aprilie 2009 la practicile comuniste? Cartea editată în Spania este tradusă în peste 22 de limbi şi este difuzată fără oprelişti în ţările UE. Îşi doreşte oare Moldova cu tot dinadinsul să facă figură separată în Europa? :-/
Dedesubturile acestei afaceri transpar însă în momentul în care aflăm că „această decizie a fost luată după ce în adresa Guvernului au venit o serie de solicitări privind retragerea de pe piață a cărții, în special de la reprezentanții Mitropoliei Moldovei, care au invocat faptul că “Sexul povestit celor mici” promovează non-valori spirituale”.
Să fie oare ieşirea la rampă a liderul Partidului Liberal Democrat provocată de poziţia exprimată de Mitropolia Moldovei, parte componentă a Patriarhiei Rusiei, sau de banale calcule politicianiste? A fost oare aceasta ocazia cea mai potrivită pentru Filat de a arunca câteva săgeţi la adresa partenerului de coaliţie, fruntaşul Partidului Liberal, Oleg Bodrug, fost director al editurii care a tipărit cartea?
Sau primul-ministru al Moldovei este persoana care ia indicaţii pe firul scurt de la Kiril, mitropolitul Moscovei? Opinia publică de la noi a fost scandalizată de recentele declaraţii ale capului bisericii ruseşti, potrivit căruia „Republica Moldova este considerată de Patriarhia Rusă parte componentă a Sfintei Rusii din punct de vedere spiritual şi se roagă ca orientarea politică a Republicii Moldova să ajute la păstrarea unităţii Sfintei Rusii”.
Tot Mitropolia Moldovei, recte Patriarhia Rusiei, şi-a manifestat anul trecut profundul dezacord cu privire la decretarea de către guvernul Filat a zilei de 25 decembrie drept zi de odihnă, pentru a permite sărbătorirea Crăciunului concomitent cu țările europene. Acţiunile Mitropoliei Moldovei, agent electoral notoriu al Partidului Comuniştilor în precedentele campanii, lasă impresia că acestea fac parte dintr-un scenariu cu o pronunţată miză geostrategică - sabotarea apropierii Chişinăului de Europa.
Subsemnează actualul Guvern acestor manifestări obscurantiste, cu un evident caracter antioccidental? Dacă este aşa, prestaţia lui Filat este de-a dreptul lamentabilă.
IN RUSIA PUTIN DEMULT CONSTIENTIZASE PERICOLUL ONG-urolora de profil mason.Iata de ce a scos aceste organisme in afara legii.Un pas in acest sens in Republica Moldova de fapt ar avea consecinte asupra finantarii din afara tarii si ar fi inca o piedica de fapt in fata unei eventulae aderari la Ue.Nu este gata RM sa riposteze acestora deoarece ei sint cu banul ,ei ne indatoreaza ei ne inrobesc-de fapt scopul initial al globalizarii promovate atit de lojele masone cit si de satelitii acestora precum sint asa numitele societati civice si restul risurilor jido-masone
Trimiteți un comentariu
Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: