Ziua Naţională a României va fi sărbătorită și la Bălți

26 noiembrie 2010
Consulatul general al României la Bălţi a anunţat că va organiza un şir de evenimente culturale în contextul consemnării Zilei Naţionale a României (1 decembrie) în „capitala de nord” a R. Moldova, informează Agenţia DECA-press.

Potrivit agendei, la 1 decembrie, ora 17:00, va fi deschis Salonului de carte românească, în foaierul Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Bălţi, care va fi funcţional trei zile. În cadrul acestui eveniment va fi prezentat romanul „Apăratorii”, semnat şi publicat de consulul Radu Ciobotea la Editura „Cartea românească”. Acţiunea descrisă în roman se petrece în Moldova, în epoca lui Ştefan cel Mare.

Tot la 1 decembrie, pe scena teatrului local va fi prezentat spectacolul „Chiriţa şi ceilalţi”. Spectacolul este regizat de Ovidiu Lazăr, constituind un extraordinar recital de muzică şi text, realizat de actorul român Petru Ciubotaru, în scenografia lui Nicolai Mihăilă, cu o coloană sonoră compusă de Radu Ştefan.

La 2 decembrie, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Bălţi va oferi publicului comedia „Ivan Turbincă”, în regia artistului emerit Anatol Racilă.

Cu prilejul Zilei Naţionale a României, la 3 decembrie, la cinematograful „Patria” din Bălţi va fi prezentată în premieră pelicula de succes „Nunta în Basarabia”. Premiera va avea loc la ora 16:30, iar filmul va fi prezentat de către o echipă de realizatori şi actori.

sursa: hotnews.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: