SUA vrea continuitate și un guvern stabil la Chișinău

24 noiembrie 2010

Prin adoptarea acestei rezoluţii Senatul Statelor Unite a apreciat R. Moldova pentru progresul extraordinar pe care l-a realizat în întărirea democraţiei şi a economiei de piaţă. Senatul SUA a remarcat reformele substanţiale pe care R. Moldova le-a realizate recent pentru a implementa reforme legale extensive, pentru a combate corupţia şi a întări capacitatea societăţii civile şi a mass media.

De asemenea, Senatul SUA şi-a exprimat convingerea că desfăşurarea liberă şi corectă a alegerilor parlamentare din Republica Moldova va contribui la instalarea unui guvern puternic şi stabil, care va fi responsabil de necesităţile vitale ale poporului din R. Moldova.

Senatorul John Kerry a spus că „oamenii şi guvernul Moldovei au depăşit un şir de provocări economice şi politice complicate. Succesul acestor alegeri este important nu numai pentru Moldova, dar şi pentru întreaga regiune. Sper ca la 28 noiembrie oamenii din Moldova vor avea nişte alegeri la nivelul celor mai înalte standarde democratice, care vor duce la formarea unui guvern capabil să continue reformele necesare".

La rândul său, senatorul Richard Lugar a menţionat că „de la declararea independenţei în 1991 Moldova a înregistrat progrese notabile în crearea unui sistem politic democratic şi o economie de piaţă liberă".

Potrivit lui Richard Lugar, această rezoluţie reafirmă sprijinul Senatului Statelor Unite pentru reforma politică şi procesele democratice corecte ale partenerilor din Moldova şi recunoaşte paşii importanţi pe care Moldova i-a făcut recent în direcţia integrării europene. „Sper că viitoarele alegeri vor putea servi drept fundament pentru liderii din R. Moldova orientaţi spre reformă pentru ca ei să realizeze noi progrese spre atingerea acestui scop", a conchis oficialul.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Halal guvern stabil, 4 ciini, si nimic mai mult

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: