Moșanu: PCRM vrea să schimbe tricolorul pe o pânză roşie cu cap de animal

3 noiembrie 2010

Preşedintele primului Parlament: PCRM vrea să schimbe tricolorul pe o pânză roşie cu cap de animal. Igor Dodon: Este o decizie ce nu poate fi luată de o singură forţă politică
Astăzi, 3 noiembrie 2010, se împlinesc 20 de ani de când primul Parlament al Republicii Moldova a aprobat stema de stat, creaţie a maestrului Gheorghe Vrabie şi heraldistului Maria Dogaru. "Ulterior, simbolurile stemei de stat au fost reconfirmate prin Declaraţia de Independenţă şi Constituţia Republicii Moldova. Acest fundament este însă atacat de PCRM. Voronin şi-a permis să spună că avem un tricolor fascist şi umblă peste tot cu pânze roşii cu un cap de animal", a declarat astăzi Alexandru Moşanu, ex-preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Acest om (n.r. - Vladimir Voronin) şi echipa pe care o conduce, precum şi alţi cornuţi politici agăţaţi de coada lui Voronin incită populaţia la nesupunere faţă de lege", a spus Alexandru Moşanu. Aceasta pentru că simbolistica statului este consfinţită de lege, iar comuniştii încearcă să nege această stemă, folosind în campaniile pe care le organizează alte simboluri de steag.

Potrivit lui Moşanu, PCRM continuă să atace stema de stat şi prin platforma electorală din actuala campanie. Potrivit lui, în platforma electorală a comuniştilor scrie că PCRM îşi asumă responsabilitatea de a consolida poporul polietnic şi de a respecta propria istorie, tradiţie şi simbolica naţională multiseculară. "Popor polietnic" aceasta nu înseamnă altceva decât un camuflaj al politicii de rusificare. Şi care respect faţă de simbolica naţională? PCRM umblă peste tot cu pânze roşii şi cu un cap de animal pe ele", a spus Moşanu, care consideră că există pericolul ca Partidul Comunist, o dată ajuns la guvernare, să modifice stema de stat.

"La solicitarea UNIMEDIA, candidatul pe lista electorală a PCRM, Igor Dodon, a declarat că Partidul Comunist s-a lansat în campanie electorală sub simbolistica steagului lui Ştefan cel Mare, care, potrivit acestuia, este un simbol al statalităţii. În ceea ce priveşte posibilitatea schimbării tricolorului, Igor Dodon susţine că această decizie nu poate fi luată de o singură forţă politică. "Nu comentez declaraţiile domnului Voronin. Actualul tricolor este drapelul oficial al Republicii Moldova. Este un simbol şi trebuie să fie respectat de orice politician", a spus Igor Dodon.

Sursa: UNIMEDIA

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: