Dacă ai greșit în buletinul de vot ai dreptul să ceri altul nou

27 noiembrie 2010
Dar tu ştiai că ai dreptul să ceri încă un buletin de vot în caz că ai greşit la completarea primului? VEZI ce spune legea
Din păcate mulţi dintre noi nu-şi cunosc drepturile. Aşa se întâmplă şi în cazul drepturilor ce ţin de exprimarea voinţei de vot. Nu mulţi sunt la curent că în cazul în care au greşit la completarea unui buletin de vot, au dreptul să ceară un nou buletin de vot.

Potrivit art. 54(6) din Codul Electoral, dacă alegătorul a completat greşit buletinul de vot, la cererea lui, biroul electoral al secţiei de votare anulează acest buletin şi îi eliberează imediat, o singură dată, un nou buletin de vot. Acest caz va fi menţionat în procesul-verbal cu privire la votare şi în lista electorală.

Conform aceluiaşi Cod Electoral, buletinul de vot se completează de către alegător numai în cabina pentru vot secret. Alegătorul care nu este în stare să completeze de sine stătător buletinul are dreptul să invite în cabină o altă persoană, cu excepţia membrilor biroului secţiei de votare, membrilor reprezentanţi ai concurenţilor electorali şi a persoanelor autorizate să asiste la operaţiile electorale.

Alegătorul aplică ştampila cu inscripţia "Votat" în interiorul cercului unui singur patrulater din buletinul de vot, ceea ce înseamnă că a votat pentru concurentul electoral corespunzător. Cercurile din celelalte patrulatere trebuie să rămână curate.

Un alegător poate vota numai pentru un singur concurent electoral. Se interzice scoaterea din localul secţiei de votare a buletinului eliberat pentru vot.

Sursa: UNIMEDIA

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: