Cultura română se întoarce acasă în Basarabia

22 noiembrie 2010


Intr-o atmosfera sarbatoareasca prilejuita de apropiata Zi Nationala a Romaniei dar si de hramul orasului, Cahulul a cantat si a trait romaneste la concertul exceptional sustinut de maestrul Tudor Gheorghe in seara zilei de 21 noiembrie, transmite Romanian Global News.
Concertul „Cavalerii felinarelor târzii", a oferit celor peste 500 de spectatori un regal muzical care a cuprins melodii celebre din repertoriul a două legende ale muzicii interbelice: Zavaidoc şi Jean Moscopol. Tudor Gheorghe a fost acompaniat de orchestra Arkadia, care a evoluat sub bagheta dirijorului şi orchestratorului Marius Hristescu şi de violonistul Dan Bozgan.
Partener in cadrul organizarii concertului a fost Centrul ProEuropa din Cahul.
In aceeasi seara Gheorghe Zamfir, acompaniat de Orchestra Iurie Borş, a sustinut un concert de vis la Filarmonica Naţională "Serghei Lunchevici" din Chişinău reusind sa transmita sutelor de basarabeni prezenti in sala intreaga vibratie si emotie a pieselor sale dar si mesajul profund romanesc.
Concertele au fost organizate de Institutul Cultural Roman prin Directia Romanii din afara Tarii, iar Romanian Global News a fost unul din partenerii media ai manifestarilor culturale prilejuite de Ziua Nationala.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: