Bustul lui Grigore Vieru profanat la Străşeni

4 noiembrie 2010

Crimă împotriva valorilor naţionale.Bustul poetului Grigore Vieru din oraşul Străşeni a fost profanat în timpul nopţii de 3 spre 4 noiembrie, scrie timpul.md.

Pe postament au fost scrise cuvinte injurioase cu vopsea albastră şi roz, în spate a fost aruncată vopsea neagră, iar anul naşterii a fost zgârâiat. Din fericire, infractorii nu au ajuns la faţa poetului.

În prezent, la faţa locului se află reprezentanţi ai poliţiei şi conducerea raionului Străşeni.
După primele investigaţii, reprezentanţii forţelor de ordine au concluzionat că este vorba de un act de huliganism. „Vom investiga ca să aflăm cine sunt infractorii. După toate câte se întâmplă în ultimul timp în R. Moldova, după minciunile cu care operează unele partide, nu e exclus că actul de vandalism să aibă legătură cu campania electorală", ne-a declarat Nicolae Robu, preşedintele raionului Străşeni. El a calificat acest gest ca o crimă împotriva valorilor naţionale.

Anterior la Străşeni, Floreşti şi Cimişlia a fost profanat bustului lui Mihai Eminescu. Dar în nici un caz nu au fost găsiţi făptaşii.

Bustul lui Grigore Vieru a fost inaugurat la Străşeni la 31 august 2010, de Ziua Limbii Române. Bustul poetului a fost realizat în oraşul Botoşani, România, de către artistul român M. Mănăstireanu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: