2.000 de cărţi, donate de guvernul României şcolilor din Basarabia

4 noiembrie 2010

Guvernul României a donat miercuri un lot de 2.000 de cărţi şcolilor din Basarabia, în cadrul programului 'Guvernul României îţi oferă o carte', transmite Vocea Basarabiei.

La acţiune a participat Eugen Tomac, secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, şi europarlamentarul român Elena Băsescu. Lotul a fost transmis miercuri Casei Limbii Române din Republica Moldova, care urmează să asigure repartizarea lor în şcoli.

Eugen Tomac a menţionat că acesta este primul lot de carte, urmând ca în scurt timp să mai fie transmis unul de aproximativ 10.000 de volume, cărţi pentru copii şi alte 5.000 de cărţi - clasici ai literaturii române. 'Sunt lucruri le facem cu convingere şi sinceritate şi este obligaţia fiecăruia dintre noi ca această valoare - limba română - să o protejăm', a declarat el.

Directorul Casei Limbii Române, Alexandru Bantoş a spus că şcolile şi bibliotecile din Republica Moldova duc o lipsă acută de cărţi în limba română şi a anunţat că va consulta Ministerul Educaţiei pentru a fi stabilite şcolile în care urmează să fie repartizate aceste cărţi.

Elena Băsescu a menţionat că ştie foarte bine faptul că în Republica Moldova limba română este subiect de discuţii şi dezbateri şi s-a încercat o denaturare a adevărului. 'Vorbim aceeaşi limbă, preţuim aceleaşi valori şi avem acelaşi patrimoniu cultural şi spiritual, iar astăzi limba pe care o vorbim este limbă oficială a Uniunii Europene', a declarat ea.

Potrivit lui Eugen Tomac, până în prezent, prin programul 'Guvernul României îţi oferă o carte' au fost donate circa 30.000 de cărţi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: