Adrian Păunescu şi-a găsit liniştea vegheat de un porumbel alb !

7 noiembrie 2010
A poposit şi-a rotit capul în stânga și-n drepta, apoi s-a cuibărit. De parcă ar fi așteptat ceva. Pe cineva. A rămas acolo ore în șir. Abia către prânz s-a desprins, nesigur, de lângă fereastra lui Adrian Păunescu și-a dispărut. În jurul orei 16.00, când trupul neînsuflețit al poetului era luat de la morga spitalului, un porumbel alb a trecut în zbor pe deasupra sicriului. Din clipa în care s-a răspândit vestea că poetul a trecut în neființă, casa lui Adrian Păunescu de pe strada Dionisie Lupu din București s-a transformat în loc de pelerinaj. Dar primul care a poposit pe balconul de la dormitorul maestrului a fost un porumbel alb, venit parcă să-și ia rămas-bun. Și-apoi, zeci de prieteni vechi sau noi, de oameni cunoscuți sau necunoscuți au trecut să-și ia adio și să-i ureze maestrului un somn liniștit. Lacrimi, flori și lumânări. Amintiri.O femeie între două vârste, vizibil marcată de moartea poetului, i-a adus un omagiu. Un bărbat a sărutat o frunză de nuc și-a aruncat-o peste gard. Iar alții n-au făcut decât să plângă. Să tacă și să plângă. În fața morții, întotdeauna e liniște. Iar porumbelul alb simbolizează pacea.
Apariţie. În momentul în care
trupul neînsuflețit al poetului a fost
dus către mașina mortuară,
deasupra sicriului a zburat un
porumbel alb (Ora 16.13,
morga Spitalului de Urgenţă)
Apariţie. În momentul în care trupul neînsuflețit al poetului a fost dus către mașina mortuară, deasupra sicriului a zburat un porumbel alb (Ora 16.13, morga Spitalului de Urgenţă)
De veghe. De la primele ore ale
dimineţii, lângă fereastra de la
dormitorul poetului s-a așezat
un porumbel alb (Ora 13.30,
balconul casei
lui Adrian Păunescu)
De veghe. De la primele ore ale dimineţii, lângă fereastra de la dormitorul poetului s-a așezat un porumbel alb (Ora 13.30, balconul casei lui Adrian Păunescu)

1 comentarii:

valy spunea...

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!!!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: