Transnistria va fi o parte a Moldovei, iar trupele ruse se vor retrage

20 octombrie 2010
Partidul lui Ianukovici: Transnistria va fi o parte a Moldovei, iar trupele ruse se vor retrage

În viitor, Transnistria trebuie să fie parte a Republicii Moldova, iar trupele ruse retrase din regiune, a declarat deputatul Partidului Regiunilor, vicepreședintele Comisiei pentru afaceri externe, Leonid Kojara.

"Fără Ucraina, orice fel de negocieri cu privire la schimbarea statutului Transnistriei, sau retragerea trupelor ruse sunt imposibile. Tranzitul trupelor trebuie să se realizeze cu acordul Ucrainei. În orice caz, Ucraina susţine acordul de la Istanbul, care prevede retragerea trupelor ruse din Transnistria. Vrem să intensificăm procesul de rezolvare a conflictului. Preşedinții Ianukovici şi Medvedev au semnat o formulă cu privire la statutul Transnistriei ca parte integrantă a Moldovei. Ce fel de statut va fi acesta rămâne de văzut", a spus deputatul.

"Înţelegem că multe depind de alegerile parlamentare din Republica Moldova. Ele vor fi decisive. Ne dorim o Moldovă independentă. Prin urmare, scopul Ucrainei şi Rusiei se îndreaptă spre această direcție. Ucraina nu va împiedica retragerea trupelor ruse. Noi vom asigura tranzitul, după cum este stipulat în acord," a concluzionat Kozhara.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la  nr2.ru

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: