Prezența armatei rusești în RM nu-l deranjează pe Marian Lupu

4 octombrie 2010
Prezența armatei rusești în RM nu-l deranjează pe Marian Lupu

Președintele Partidului Democrat, Marina Lupu, consideră că prezența pe teritoriul Republicii Moldova a Armatei a 14-a nu este un impediment pentru dezvoltarea economică a țării. În cadrul unui interviu pentru Ziarul de Iași, liderul PD a lăsat să se înțeleagă că asemenea abordări, „de a arăta cu degetul la cineva”, au priză la electorat, însă nu sunt adevărate.

„Sunt în jur de 2 mii de soldați; sub o mie dintre ei fac parte din componența așa-numitor forțe pacificatoare; alți opt sau nouă sute sunt dintre cei care reprezintă serviciile de pază și securitate la depozitul de armament din Colbasna. Cred că este o abordare foarte simplificată: că toate problemele noastre, toată sărăcia de la noi, toate ar avea la origine un singur motiv - prezența acestor soldați”, susține Lupu.

Liderul PD a specificat că anume „calitatea guvernării” determină sărăcia din Republica Moldova. „Pe care motiv să arăți cu degetul la cineva și să spui că uite, ăsta este vinovat?! Poate ai priză la o parte din electorat, mă rog, dar asta nu reflectă adevărul. Cred că noi înșine trebuie să dăm dovadă de performanță, să știm să formăm un stat de drept, un climat de investiții, să formăm locuri de muncă și abia atunci o să ne dezvoltăm. Altfel, e o abordare periculoasă. Chiar dacă mâine s-ar duce acești două mii de ostași, a treia zi lucrurile se vor schimba cardinal și economia va începe să înflorească?”, s-a întrebat Marian Lupu.

În același timp, liderul democrat susține că din discuțiile cu militarii ruși a înțeles că militarii ruși nu sunt un element important în sistemul de securitate al Rusiei. „Și asta fiindcă tehnologiile existente, bazele militare NATO în România, reduc la zero importanța militară a prezenței acestor trupe pe teritoriul Republicii Moldova. Adica acest subiect este mai mult de natură politică, tactică”, a adăugat Lupu.

Anterior, și președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a menționat că nu dorește retragerea armatei a 14-a de pe teritoriul Republicii Moldova și că discutarea unor astfel de subiecte nu sunt decât o pierdere de timp.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Lupu,servitorul Rusiei..

Unknown spunea...

PDM Diacov si Lupu niste curve tradatoare! Diacov mutra te da de gol, tirfa comunista! Lupu vorbesti frumos dar nu faci nimic....

Dragoș Galbur spunea...

Păi cum vrea să fie el președinte, totodată acceptând o armată ocupantă pe teritoriul țării, ilogic de altfel.

Anonim spunea...

Poate mai luam cateva armate pe teritoriul RM, doar nu ne vor afecta dezvoltarea economica... Ba Lupule esti un PROST si sa-ti fie rusine ca te calaresc rusii cum vor iar tu la randul tau incerci sa prostesti poporul. Daca esti economist ar trbui sa stii ca mai intai se face un climat investitional favorabil iar apoi in timp regiunea se dezvolta si nu ai cum sa vezi schimbari in 3 zile(doar asa te-ai exprimat). PROST inca e putin spus. Esti o curva care vrea sa-si vanda tara

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: