Din 2011 permisele de mic trafic şi vizele pentru România vor costa 35 de euro

15 octombrie 2010
Moldovenii, care locuiesc în zona limitrofă României, vor putea obţine din anul 2011 permise de mic trafic contra unei plăţi de 35 euro. Această prevedere va intra în vigoare odată cu aderarea României la spaţiul Schengen, lucru planificat pentru luna martie 2011.
Potrivit presei române, după aderarea României la Schengen, în conformitate cu prevederile Acordului încheiat între Guvernul României şi Guvernul Moldovei privind micul trafic de frontieră articolul 4, pct.2, taxa pentru permisul de mic trafic de frontieră nu va depăşi taxa pentru emiterea vizelor de scurtă şedere.

Astfel, taxa pentru eliberarea vizelor române va fi de 35 de euro, după aderarea României la Schengen. În prezent, şi vizele se acordă gratuit.

Acordul privind micul trafic la frontieră, semnat de Moldova şi România la 13 noiembrie 2009, a intrat în vigoare pe 26 februarie, iar primele cereri pentru permise au fost primite începând cu 1 martie. Acordul prevede că moldovenii din zonele limitrofe pot intra liber pe teritoriul statului vecin în zona de frontieră cuprinsă de doar 30 de kilometri, în pofida promisiunilor anterioare ale Premierului moldovean, Vladimir Filat, că aceasta zonă se va extinde până la 50 de kilometri.

După intrare în vigoare a Acordului, Ministerul Afacerilor Externe al României a anunțat că cetăţenii moldoveni, posesori ai unui permis de mic trafic, care depăşesc perimetrul de circulaţie permis pe teritoriul României, vor fi sancţionaţi, după caz, cu amendă (de la $ 200 până la $ 400), revocarea sau anularea permisului de mic trafic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: