Noua Dreaptă cere intervenţia Guvernului pentru eliberarea moldovenilor arestaţi în Egipt

21 septembrie 2010
Asociaţia „Noua Dreaptă” cere Guvernului să facă tot posibilul pentru a elibera şi a readuce în ţară cetăţenii moldoveni, arestaţi de autorităţile egiptene la frontiera cu Israel.
„Este de obligaţia statului nostru să asigure securitatea cetăţenilor în orice colţ al globului. De ce SUA sau statul Israel intervine chiar şi prin intermediul unor operaţiuni speciale ale serviciilor secrete, de fiecare dată când este ameninţată securitatea cetăţenilor săi, iar noi permitem să fie călcată în picioare demnitatea noastră. În aceste cazuri nu este vorba doar de drepturile civile ale unor concetăţeni, dar în primul rând de încrederea faţă de capacitatea Republicii Moldova de a exista ca stat”, a declarat pentru AntiMedia preşedintele Noii Drepte, Vitalie Jereghi.
La 11 septembrie, un grup de 16 cetăţeni ai Republicii Moldova (dintre care 12 bărbaţi şi 4 femei) au fost arestaţi, fiind învinuiţi de omorârea unui beduin care a încercat să violeze o moldoveancă. Conform legislaţiei egiptene, cei vinovaţi riscă fie pedeapsa cu moartea, fie cu privaţiunea de libertate pe viaţă.
Ministerul de Externe a comunicat că în pofida faptului că se află în contact permanent cu Ambasada Egiptului de la Bucureşti, nu deţine nici o informaţie cu privire la situaţia moldovenilor arestaţi.
sursa: AntiMedia

11 comentarii:

Marcel Profire spunea...

de acord, e aiurea de tot cind propria tara nu are grija de tine si nu-ti acorda o mina de ajutor la greu.

Anonim spunea...

va rog sa nu mai propagati confuzia, ND nu exista in Moldova! baietii au iesti din organizatie si nu inteleg de ce continua sa se auto-denumeasca ND. fac jocurile cui acesti baieti?
ma scuzati daca comentariul nu are legatura cu articolul.

remus t

Dragoș Galbur spunea...

Remus, ND nu exista in Moldova deloc sa inteleg?

Anonim spunea...

unica expresie a ND in Moldova este MNC!
onoare camarazilor de la MNC!

Remus T

LIBER V(_) spunea...

Remus, ce scrii tu se numește aiureală. MNC e MNC și ND e ND !

Anonim spunea...

amice nu am zis ca MNC este ND! am afirmat doar ca singurii care pot (daca vor) sa foloseasca termenul ND in Moldova sunt cei de la MNC, care mai nou folosesc titulatura MNC-ND.

remus t

Dragoș Galbur spunea...

De exemplu cine le interzice ăstora de la ND Basarabia să se numească ND fără voia ND România ?

Anonim spunea...

Dragos nu le interzice nimeni, dar daca se considera camarazi, sau ma rog fosti camarazi, din respect si din bun simt, nu ar trebui sa foloseasca acest nume, avand in vedere ca inca nu sunt inregistrati legal cu acesta; folosind in cont acest nume, creeaza confuzie si ma intreb in folosul cui?

remus t

Anonim spunea...

@ Remus si Dragos:

Eu mi-as dori sincer ca Vitalie si cativa din grupul lui sa faca parte in continuare din Noua Dreapta.Dar adevarul( dupa parerea mea) este ca, actualmente, ei nu reprezinta Noua Dreapta romaneasca nici de drept, nici de fapt. In drept, nu au recunoscuta legal aceasta calitate, iar in fapt, au parasit organizatia a carei nume il pretind si il folosesc, obiectivele si principiile acelei organizatii fiind acum promovate in Basarabia de catre MNC-N.D.
Vitalie si ai lui ar putea eventual sa constituie o Noua Dreapta "moldoveneasca".Dar aceasta ar fi atunci orice altceva decat o organizatie patriotica romaneasca! Prietenii lui Octavian Racu STIU DE CE...
Cum am spus, mi-as dori sa inceteze aceasta situatie absurda, dar asta depinde aproape in totalitate de grupul lui Vitalie.Mai bine zis de intelepciunea si simtul demnitatii lor.

E EVIDENT CA CEEA CE FAC ACUM NU E CORECT.
Nu vreau sa supar pe cineva, asta e opinia mea personala.

Dragoș Galbur spunea...

Eu personal nu recunosc MNC-ND sau ceva de genul astas. Pentru mine exista MNC - cu Lascu in frunte si exista ND Basarabia cu Vitalie in frunte, atit.

Anonim spunea...

Cred ca ne preocupa prea mult cine este "in frunte" si pierdem din vedere lucrul esential: solidaritatea nationala.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: