O treime din respondenţii unui sondaj în rândul tinerilor se simt trădaţi de actuala guvernare

21 septembrie 2010
O treime din respondenţii unui sondaj de opinie în rîndul tinerilor se simt trădaţi de actuala guvernare a R.Moldova.

După cum relatează INFOTAG, cu referire la datele sondajului realizat în perioada 13-16 septembrie 2010 de SCL Elections, divizie a Strategic Comunication Laboratories din Marea Britanie, tineretul din R.Moldova îşi pierde interesul faţă de clasa politică, iar mulţi se simt abandonaţi de actuala guvernare.

Întrebaţi care a fost motivul pentru neparticiparea la referendumul din 5 septembrie, 30% din respondenţi au menţionat indiferenţa, 28% lipsa unei campanii de informare şi 28% lipsa încrederii în politicieni.

De asemenea, boicotul comunist şi afacerea Plahotniuc nu au fost motive importante pentru care tinerii nu au votat la referendum.

O treime din tinerii chestionaţi au dat note foarte mici activităţii preşedintelui interimar Mihai Ghimpu (4.3 din 10) şi primului ministru Vladimir Filat (3.1 din 10). Cu toate acestea, tineretul nu se simte reprezentat de PCRM decît intr-o mică măsură.

PLDM şi PL sînt principalele partide pentru care optează tinerii, dar susţinerea lor nu este una activă, ci mai degrabă aleg “răul cel mai mic.”

“Apariţia unui nou lider pe scena politică, capabil să energizeze tinerii, va putea beneficia de susţinerea acestora”, consideră autorii sondajului, care sînt de părere că “pe acest fundal negativ marcat de dezinteres, este foarte posibil ca alegerile parlamentare anticipate să înregistreze o participare scazută, similară cu referendumul constituţional”.

INFOTAG precizează: SCL Elections are o experienţă de 20 de ani în cercetarea şi managementul electoral, fiind implicată în campanii naţionale în mai mult de 35 de ţări şi a asigurat managementul complet al 23 de campanii naţionale. Sondajul nu a fost comandat de nici un partid politic sau organizaţie din R.Moldova. La el au participat 2 414 persoane cu vîrste între 18 si 35 de ani inclusiv.

sursa: infotag

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: