Inaugurarea oficială a cimitirului ostașilor români la Vărzărești

21 septembrie 2010

Astăzi 21 septembrie 2010, în com. Vărzăreşti, r-nul. Nisporeni fost jud. Lăpuşna, a avut loc inaugurarea oficială a cimitirului Eroilor Armatei Române eliberatoare. Aducem aminte că acest cimitir a fost distrus în perioada ocupaţiei sovietice de către barbarii bolşevici şi restabilit cu ajutorul mai multor oameni de bună credinţă din ambele părţi ale Prutului.


În această zi, militanţii Mişcării Naţional-Creştine din filiala Nisporeni au hotărât să organizeze un marş în cinstea eroilor căzuţi pentru eliberarea Basarabiei şi Nordului Bucovinei. Special pentru acest eveniment în Nisporeni a sosit o delegaţie a conducerii Mişcării Naţional-Creştine în frunte cu preşedintele ei Sergiu Laşcu însoţit de bătrânul legionar Ion Gârbu şi veteranul războiului din Transnistria Iurie Caminschi.

Cu tricoloarele în mână şi mândria neamului Românesc, militanţii Mişcării au pornit marşul din centrul oraşului Nisporeni parcurgând circa 6 km până în Dealul Morilor unde se află mormintele celor 173 de Eroi ai Armatei Române.

La deschiderea oficială au participat oficialităţi de pe ambele maluri ale Prutului. Un sobor de preoţi în frunte cu ÎPS Petru, Mitropolit al Basarabiei şi exact al Plaiului, au slujit o slujbă de pomenire pentru sufletele Eroilor. Cel mai impresionant fapt a fost prezenţa d-lui Alexandru Enache, veteran al Armatei Române, ultimul supravieţuitor şi martor viu al bătăliilor de pe Dealul Morilor unde a fost rănit.

Prezenţa sutelor de oameni de diferite vârste, de la mic la mare, tineri şi bătrâni, veterani ai războiului din Transnistria şi simpli ţărani vorbeşte despre faptul că neamul nostru necătând la toate nu a uitat de unde provine şi care sunt rădăcinile lui.








sursa: mncbasarabia.org

2 comentarii:

Unknown spunea...

DEMNITATE FRATILOR!!!!!! EROII NU MOR NICIODATA!!!!!!!!!!

Dragoș Galbur spunea...

Frumoasă acțiune !

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: