Avigdor Lieberman dorește deportarea arabilor din Israel

21 septembrie 2010


Ministrul de Externe israelian, a cerut duminica retrasarea granitelor tarii pentru a exclude anumiti cetateni de origine araba.


Ministrul de Externe israelian, Avigdor Lieberman, a refuzat, de asemenea, si modul principal in care negocierile dintre Israel si palestinieni au loc: pamantul capturat in schimbul pacii.
Principiul dupa care ar trebui purtate negocierile “nu trebuie sa fie, pamant pentru pace, ci un schimb de pamant si oameni”, a spus Lieberman, potrivit Townhall.com.
Partidul lui Lieberman, Yisrael Beitanu, in traducere “Israel este casa noastra,” a castigat teren in alegerile de anul trecut, lasand si un mesaj in care chestioneaza loialitatea israelienilor de origine araba.

Solutia prezentata de acesta este retrasarea granitelor si transferul teritoriilor cu populatie araba sub controlul palestinienilor, iar in acelasi timp incorporarea asezarilor evreiesti din Cisiordania, Israelului. In acest fel nimeni nu trebuie sa fie mutat.
Intr-un interviu pentru un post radio, Lieberman, care el insusi locuieste in Cisiordania, a aparat propunerea sa, spunand ca liderii israelienilor de origine araba nu recunosc dreptul statului Israel de a exista.
Israelienii de origine araba, deseori se identifica cu fratii lor din Cis-Iordania si Gaza.
Lieberman a chestionat permanent loialitatea israelienilor de origine araba, incercand fara succes sa emita o lege care ar revoca cetatenia arabilor care nu semneaza un document de loialitate. Propunerea a fost respinsa de un comitet ministerial.
Problema loialitatii, a reaparut din cauza refuzului negociatorilor palestinieni si a Ligii Arabe de a recunoaste Israel ca stat evreu.
Oponentii spun ca cererea Israelului va compromite drepturile israelienilor de origine araba, care reprezinta aproximativ 20 % din totalul populatiei, si al refugiatilor palestinieni care si-au pierdut locuintele in timpul razboiului cu Israel din 1948.

Avigdor Lieberman (în ebraică אביגדור ליברמן) (n. 5 iunie 1958, orașul Chișinău, Republica Sovietică Socialistă Moldovenească, URSS, astăzi în Republica Moldova) este un politician israelian de dreapta, originar din Basarabia, ministrul de externe și viceprim-ministru al Israelului, din 31 martie 2009, deputat în Knesset-ul (Parlamentul) statului Israel. El este lider al partidului Israel Beyteinu ("Casa noastră Israel"). În trecut, a fost ministru al transporturilor și al infrastructurii, iar între noiembrie 2006 - 2008, în guvernul Ehud Olmert a fost ministru al afacerilor strategice și viceprim-ministru al statului Israel.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: