Bojidar Dimitrov vrea să naturalizeze sute de mii de etnici bulgari din Basarabia

23 septembrie 2010
Bojidar Dimitrov vrea să naturalizeze sute de mii de etnici bulgari din Basarabia
Foto: cafebabel.com

Mai mult de 500 000 de etnici bulgari din Republica Moldova și sud-vestul Ucrainei sunt eligibili pentru a deveni cetăţeni bulgari, a declarat ministrul bulgar pentru diaspora și religie, Bozhidar Dimitrov.

Potrivit statisticii oficiale în Republica Moldova locuiesc 250 de mii de etnici bulgari şi 300 de mii în Ucraina. “Din 2002, peste 28 de mii de persoane din Basarabia au primit cetăţenia bulgară, dintre care circa 20 de mii locuiesc acum în Bulgaria”, a subliniat Dimitrov.

Potrivit portalului novinite.com, comunitatea basarabenilor de origine bulgară s-a format în Basarabia între secolele 18-19 ca urmare a represiunii otomane exercitată asupra Bulgariei.

Dimitrov întotdeauna a fost un susţinător al ideii de a acorda cetăţenia tuturor persoane de etnie bulgară, ca ulterior să-i aducă în Bulgaria pentru a depăși criza demografică în țară.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la novinite.com

1 comentarii:

Unknown spunea...

Foarte bine,acordatile cetatenii in masa si pe linga asta luatii cu voi in Bulgaria,chiar va multumim ca ne curatiti pamintul, de ce n-ar acorda si Romania cetatenia fara tot procesul asta indelungat?...

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: