Ghimpu: Uniunea interstatală R. Moldova - România ar fi cea mai mare prostie!

23 august 2010
"Uniunea interstatală Republica Moldova - România ar fi cea mai mare prostie. Ar explota-o "prietenii noștri" și ar fi un pericol, care ar putea duce la destrămarea României ca stat. Niciodată nu voi face așa ceva." Declarația aparține președintelui interimar Mihai Ghimpu, lansată în cadrul unui interviu realizat de Privesc.EU în parteneriat cu UNIMEDIA.
Amintim că proiectul "Uniunea Interstatală România - Republica Moldova" este cunoscut ca un proiect lansat de către Partidul Național Liberal, care presupune crearea unui stat comun între R. Moldova și România și integrarea țării noastre în Uniunea Europeană în urma unui act al unirii.


"Uniunea Interstatală România—Republica Moldova este concepută ca o garanţie a avansării spre structurile euratlantice, printr-un mecanism de accelerare a procesului de eurointegrare, promovîndu-se reforme liberale. Această structură interstatală ar fi un mecanism eficient de atragere a fondurilor şi a investiţiiilor europene pentru depăşirea sărăciei şi a crizei de sistem din Republica Moldova", mai susține PNL în descrierea proiectului.

Sursa: UNIMEDIA

3 comentarii:

Igor Caraman spunea...

politica bat-o vina :(

Alex27 spunea...

O declaratie stupida care din punct de vedere politic se va intoarce impotriva lui cum nici nu banuieste.

Anonim spunea...

Este o declaratie plina de sens si de logica.Basarabia trebuie sa se uneasca cu Patria- Mama, Romania,dar nu sa faca uniuni interstatale.Teoria cu uniuni interstatale este tesuta in laboratoarele serviciilor speciale si este o provocare ordinara.
Domnul Mihai Ghimpu are dreptate si de data aceasta.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: