Comuniștii din Bălți fug în Partidul Democrat

23 august 2010
Noul presedinte al organizatiei teritoriale Balti este Petru Axenti, directorul Societatii „CET Nord”, principalul furnizor de agent termic in „capitala de nord”, transmite Agentia DECA-press.
Axenti a fost ales in aceasta functie la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce Ion Bodrug si-a dat demisia „de onoare”.
In cadrul unei sedinte a organizatiei baltene a PDM, la care a participat si Marian Lupu, s-a decis alegerea lui Ion Bodrug in calitate de prim-vicepresedinte al organizatiei. Au fost alesi alti doi adjuncti – Anatoli Harcenko (reprezentantul Guvernului la Balti) si Sergiu Popovici. Vasile Romanciuc, angajat al Sectiei Arhitectura a Primariei Balti, a fost ales presedinte de onoare al organizatiei teritoriale Balti a PDM.
Amintim ca la 24 iunie, Petru Axenti a parasit fractiunea Partidului Comunistilor din R. Moldova din Consiliul Municipal Balti (CMB), impreuna cu alti doi colegi - Kazimir Buzikevici (director Knauf-Moldova) si Igor Savin (director al „RED Nord”). Acestia au fost consilieri in cadrul fractiunii comuniste din forul municipal dupa alegerile locale din 2007.
Dupa plecarea celor trei din fractiunea PCRM, deputatul comunist Vladimir Vitiuk declara in presa locala din Balti ca Savin, Axenti si Buzikevici ar fi fost impusi prin santaj de PDM, in persoana prim-vicepremierului Valeriu Lazar, ministrul Economiei, sa paraseasca fractiunea comunista.
In context informam ca, in aceste zile, Societatea „CET Nord” ameninta Primaria Balti (controlata de PCRM) cu judecata in sensul ca ultima ar inscrie importante datorii pentru agent termic. Din circa 60 milioane de lei datorii pe care le inscriu consumatorii locali, peste 12 milioane revin Primariei Balti.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: